تنفس هوای سالم در تهران پس از 8 روز
- تنفس هوای سالم در تهران پس از 8 روز
به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، بر اساس پیشبینیهای انجام شده در شرکت کنترل کیفیت هوا در نخستین ساعات امروز یکشنبه 10 آذر با توجه به شرایط مساعد جوی روز گذشته و پراکندگی آلایندهها، کیفیت هوا در وضعیت مطلوب قرار داشته است. هر چند با آغاز تردد خودروها غلظت ذرات معلق افزایش پیدا میکند که کاهش کیفیت هوا در مناطق پرتردد را به دنبال دارد.
بهتدریج با افزایش میزان پایداری جوی و کاهش سرعت باد پراکندگی آلایندهها محدود میشود و کیفیت هوا در مناطق پرتردد در وضعیت نامطلوب باقی میماند بنابر این در ساعات پایانی امروز و همزمان با اوج ترافیک شبانگاهی در بیشتر مناطق پایتخت افزایش غلظت ذرات معلق نسبت به شب گذشته و برقراری وضعیت ناسالم برای گروههای حساس دور از انتظار نیست.
شرایط جوی آرام همراه با انباشت آلایندهها تا صبح فردا ادامه دارد و همزمان با آغاز تردد خودروها بر غلظت ذرات معلق افزوده میشود و کیفیت هوا در بیشتر مناطق در شرایط ناسالم بهویژه برای گروههای حساس قرار میگیرد.
مورچهای با سرعت حیرتانگیز - همشهری آنلاین
- مورچهای با سرعت حیرتانگیز - همشهری آنلاین
به گزارش ایسنا و به نقل از دیلیمیل، مورچه نقرهای صحرای بزرگ آفریقا(اگر محاسبات بر مبنای قد انسان باشد و فرض کنید یک انسان بتواند 108 برابر طول بدنش بدود) قادر است با سرعتی معادل 360 مایل بر ساعت (580 کیلومتر در ساعت) بدود.
این موجود کوچک که سریعترین مورچه جهان است، نسبت به جثه خود، از یک یوزپلنگ هم سریعتر میدود.
به گفته محققان سرعت انقباض ماهیچه مورچه به محدودیتهای فیزیلوژیکی نزدیک است.
این مورچه با چرخاندن فوقالعاده سریع شش پای کوچک خود به رکورد سرعت 855 میلیمتر در ثانیه رسیده است.
این سرعت مورچه را قادر میسازد در هر ثانیه 50 گام بردارد. برای تصور این میزان میتوان مورچه را با "یوسِین بولت" سریعترین انسان جهان مقایسه کرد.
بولت میتواند در ثانیه 4 گام بردارد.
علاوه بر این مورچه نقرهای صحرای بزرگ آفریقا این کار را در گرمترین نقطه کره زمین انجام میدهد. جایی که خورشید بیرحمانه میتابد.
این مورچهها زمانیکه گرمترین هنگام روز است و ماسهها تا 60 درجه سانتیگراد دما دارند، از لانه خود بیرون میآیند.
مورچههای نقرهای صحرای آفریقا در بالا و طرفین بدنشان پوششی از موهای منحصربفرد با سطح مقطع مثلثی شکل دارند که به دو شیوه آنها را خنک میکند.
اول اینکه، این موها در زیر نور مرئی و اشعه مادون قرمز به شدت بازتابنده هستند. علاوه بر آن، موها در بخش میانی مادون قرمز طیف الکترومغناطیسی نیز بسیار انتشاردهنده هستند و به عنوان یک لایه ضد انعکاسی عمل میکند که قابلیت مورچهها را برای خالی کردن حرارت اضافی از طریق تابش حرارتی ارتقا داده و این گرما را از بدن داغ مورچه به آسمان سرد انتقال میدهد.
این اثر سردکنندگی انفعالی در زیر تابش مستقیم خورشید و هر زمان که مورچهها در معرض آسمان صاف قرار میگیرند، عمل میکند و بدن مورچه را خنک نگه میدارد.
با وجود ویژگیهایی که از این مورچه کشف شده است، محققان مجددا آن را بررسی کردند.
جالب است که مورچهها در آزمایشگاه که دمای آن 10 درجه سانتیگراد بود، تنها با سرعت 57 میلیمتر بر ثانیه دویدند.
در عوض یک مورچه صحرایی دیگر که هم در صحرای بزرگ آفریقا زندگی میکند، تنها 50 برابر طول بدن خود را دوید.
مورچه نقرهای صحرای بزرگ آفریقا به عنوان سریعترین مورچه جهان لقب گرفته است و در فهرست سریعترین موجودات جهان جای دارد.
- نتایج این مطالعه در مجله "Journal of Experimental Biology" انتشار یافت.
انتقال پادگان تبریز تا پایان سال
- انتقال پادگان تبریز تا پایان سال
در این زمینه طرحهای مختلفی پیشنهاد شده و حتی از مشاورانی بزرگ خواسته شده طرحهای خود را برای ساخت این پارک ارائه دهند. در اواخر سال گذشته و با احداث خیابان شهدای ارتش زمزمهها در مورد احداث این پارک قوت گرفت اما اجرای آن به علت تداوم استقرار ارتش در این محل متوقف شد و شهروندان همچنان نظارهگر وضعیت قبلی در این محل هستند.
- استانداری در نقش هماهنگ کننده
چند هفته قبل جلسهای در استانداری آذربایجان شرقی با حضور معاونان استاندار، شهردار تبریز و فرماندهان ارتش و نمایندگانی از ارتش جمهوری اسلامی تشکیل شد و موضوع انتقال پادگان از محل فعلی و تسریع در آن بررسی شد. در این جلسه با توجه به تاخیر ارتش در جابهجایی از محل فعلی و موضوعات ترافیکی که با توجه به بهرهبرداری از خیابان شهدای ارتش تشدید شده بود، بررسی شد و نمایندگان ارتش نیز مشکلات خود را بیان کردند. با توجه به کندی روند احداث پادگان در محل جدید و دلایل ارائه شده در نهایت مقرر شد محل فعلی تا پایان سال کاملاً تخلیه و به شهرداری واگذار شود تا روند احداث پارک جدید با عنوان باغشمال در 10 هکتار از محل فعلی از ابتدای سال جدید آغاز شود. استانداری آذربایجان شرقی هم در این جلسه به عنوان مدیریت ارشد اجرایی در استان مسئولیت نقل و انتقال قانونی و حل مشکلات احتمالی را با توجه به استقرار مجموعههای فرهنگی و مذهبی خارج از مدیریت شهرداری در این محل بر عهده گرفت.
- تغییر نقشه پارک بزرگ باغشمال
شهردار تبریز در گفتوگو با همشهری با اشاره به طرحهای متعدد در مورد احداث پارک بزرگ باغشمال در محل فعلی پادگان ارتش اظهار میکند: با توجه به نیازهای شهری و شرایطی که در پادگان ارتش وجود دارد، تصمیم گرفته شده از این محل به عنوان یک مجموعه تفریحی، فرهنگی، اجتماعی و تاریخی استفاده شود. علاوه بر این امکان استقرار شرکتهای نوپای استارتآپ با هدف حمایت از جوانان خلاق هم فراهم خواهد شد. «ایرج شهینباهر» میافزاید: در بررسیها و بازدیدهایی که با حضور معاونان شهرداری، فرماندهان ارتشی همچنین کارشناسان شهری از محل فعلی پادگان ارتش صورت گرفت، اعلام شد بخشی از سالنها و آسایشگاههای فعلی این پادگان دارای قدمت بالای 80 سال هستند و بر همین اساس اهمیت نگهداری تاریخی این مجموعه هم وجود دارد.
وی بیان میکند: در این زمینه یکی از آسایشگاههای فعلی به موزه ارتش اختصاص پیدا میکند و با آثاری که خود ارتش در اختیارمان قرار میدهد این موزه را تجهیز میکنیم؛ البته صحیح هم نیست که این محل با این قدمت نظامی در شهر مورد بیتوجهی قرار گیرد و به کل تخریب شود.
شهردار میافزاید: بخشهای دیگری از این مجموعه را با پیگیریها و رایزنیهایی که با مجموعههای فرهنگی در تبریز داریم برای استفاده هنرمندان، کودکان و استفادههای دیگر در نظر میگیریم و تمام این طرحها در قالب فاز یک انجام میشود.این مسئول تاکید میکند: مطالعات فازهای 2 و 3 این باغ بزرگ را هم با همکاری مشاوران شهرداری آغاز کردهایم و امیدواریم مجموعه فرهنگی و تفریحی مناسبی در این محل به وجود بیاید؛ همچنین فضای سبزی که از گذشته در این محل به وجود آمده هم حفظ میشود. درختان قدیمی و فضای سبز خوبی در این مجموعه وجود دارد که حفظ آن ضروری است. شهینباهر درباره اینکه با توجه به تاخیر در واگذاری این محل به شهرداری مطالبه شهروندان در استفاده سریعتر از این محل چگونه پاسخ داده میشود، عنوان میکند: با توافقی که با ارتش داشتیم برخی اقدامات در داخل محوطه قبل از واگذاری کامل هم آغاز میشود و بخشی از مراحل آمادهسازی را انجام میدهیم.
- همکاری شورا در تامین بودجه باغشمال
عضو شورای اسلامی شهر تبریز و سخنگوی این شورا هم درباره اجرای این طرح از سوی شهرداری اظهار میکند: در تمام شهرهای کشور و کلانشهرها پادگانها به خارج از شهر منتقل شدهاند و در تبریز هم این انتقال با همکاری دستگاههای مختلف انجام میشود. با توجه به اینکه 10 هکتار از پادگان در داخل حریم شهری است، امیدواریم در موعد مقرری که توافق شده این انتقال انجام شود. «کریم صادقزاده» با بیان اینکه شورای اسلامی شهر تلاش میکند پس از واگذاری این محل، بودجه لازم را اختصاص دهد، میافزاید: طبیعی است با توجه به مشکلات مالی، بودجه در نظر گرفته شده متناسب با امکانات موجود باشد و شورای اسلامی شهر تاکید دارد از فضاهای موجود بیشترین بهره را ببرد. وی تاکید میکند: با توجه به رایزنیهای متعدد در شورا در مورد احداث این پارک به این نتیجه رسیدیم که با الگوگیری از باغ کتاب بزرگ در تهران و تجربه موفقی که این باغ کتاب توانسته است کسب کند، این محل به عنوان یک مجموعه بزرگ فرهنگی و تفریحی در مرکز شهر در اختیار شهروندان قرار گیرد.
صادقزاده عنوان میکند: پروژههایی مانند احداث سالنهای سینمایی کوچک برای کودکان، پردیسهای فرهنگی برای شهروندان، همچنین سالنهای نمایش و تمرین برای گروههای هنری در این محل در نظر گرفته میشود و تفاهمنامههایی هم با بخشهای مختلف در این زمینه امضا شده است. این مسئول ادامه میدهد: از نظر فضای تفریحی و فرهنگی مناسب کودکان در تبریز با مشکل فضا مواجه هستیم که در این محل سعی میشود شهر کودک به معنای واقعیتر احداث شود.
- انتقال پادگان و اجرای چند طرح عمرانی و گردشگری در شهر
چند سال پیش بود که طرح انتقال پادگان ارتش به خارج از شهر تبریز مطرح شد، اما بعد از کش و قوسهای فراوان بالاخره در سال 96 طرح انتقال پادگان لشکر 21 حمزه سیدالشهدای ارتش جمهوری اسلامی آغاز شد. بر اساس آنچه در «قانون فروش و انتقال پادگانها و سایر اماکن نیروهای مسلح به خارج از حریم شهرها» آمده است، این اراضی برای خروج از شهرها با 3 روش مزایده، توافق یا فروش قابلیت معامله دارند و منابع مالی خرید این زمینها هم باید در بودجه سنواتی دولت یا از طریق عرضه اوراق مشارکت دیده شود.
شهرداری هم میتواند بعد از تعیین تکلیف برای نحوه تملک، این اراضی را از سوی وزارتخانههای دفاع، راهوشهرسازی و کشاورزی، عرصههای آزادشده به نفع شهر در اختیار بگیرد. سال 1390 بود که انتقال این پادگان در صحن علنی سومین دوره شورای اسلامی شهر تبریز مطرح شد و با وجود اینکه این طرح موافقان و مخالفانی داشت، سرانجام طرح انتقال این پادگان در دستور کار شهرداری تبریز قرار گرفت. در تهران و برخی شهرهای دیگر نیز پادگانهای نظامی به خارج از شهر منتقل شدند و با تصمیم نهادهای بالادستی تغییر کاربری دادند؛ برای مثال در تهران پادگانهایی مثل «باغشاه»، «جی»، «جمشیدیه»، «عشرتآباد»، «06» و «قلعهمرغی» تخلیه و به مکانهای دیگری منتقل شدند و این اماکن به موزه و فرهنگسرا و دانشگاه و... تبدیل شدهاند.
در تبریز نیز پادگانهایی تقریباً در بخش مرکزی شهر قرار دارند اما مهمترین پادگانی که در سالهای اخیر به دلیل قرار گرفتن در مسیر اتصال 2 شریان اصلی به داخل شهر قرار دارد، پادگان ارتش لشکر 21 حمزه است. میگویند تاریخچه ساخت این پادگان به دوره رضاشاه برمیگردد. حالا دیگر تبریز به قدری بزرگ شده است که تبدیل بخشی از پادگان ارتش به خیابانی نسبتاً عریض، آن طور که باید و شاید نتواند مشکلات ترافیکی را حل کند. اما این خیابان با توجه به موقعیت ممتاز خود خواهد توانست نقش ویژهای در کاهش بار ترافیکی داشته باشد. از سوی دیگر تبدیل بخشی از این پادگان به پارک بزرگ شهر و مرکز فرهنگیتفریحی هم در گردشگری شهر تبریز موثر خواهد بود.
یکی از ویژگیهای ممتاز این پادگان وجود درختان قدیمی پادگان ارتش است که چشمانداز این خیابان جدیدالاحداث را زیباتر از دیگر خیابانهای جدید میکند و مقدمه توسعه زیرساختهای تفریحی را فراهم میسازد. بر اساس برنامهریزیهای صورتگرفته، با توسعه فضای سبز در اطراف این خیابان، شاهد اضافه شدن بوستان 10 هکتاری به محدوده شهر خواهیم بود و یک هکتار از محدوده پادگان نیز صرف ایجاد و احداث ایستگاه مترو، جایگاه سوخت، پارکینگ و سایر فضاهای مشابه خواهد شد. یک سال از مراسم کلنگزنی این پروژه میگذرد؛ حالا شمارش معکوس برای افتتاح خیابانی آغاز شده است که به اندازه یک قرن، ارتش را در دل خود جای داده و به اندازه افراد لشکرها حرفهای نگفته دارد.
پیشبینی کاهش کیفیت هوای تهران با وجود هوای بارانی
- پیشبینی کاهش کیفیت هوای تهران با وجود هوای بارانی
به گزارش ایسنا، بر اساس پیشبینیهای انجامشده در شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، با وجود تداوم بارشها و سرعت ناچیز باد در نخستین ساعات روز شنبه 4 آبان، همراه با افزایش تردد خودروها، غلظت آلایندهها به ویژه ذرات معلق در برخی مناطق افزایش پیدا خواهد کرد و سبب کاهش کیفیت هوا و برقراری شرایط ناسالم برای گروههای حساس خواهد شد.
بهتدریج با افزایش ناپایداری روزانه انتظار میرود از غلظت آلایندهها کاسته شود. اگرچه شرایط جوی پراکندگی آلایندهها را محدود خواهد کرد و احتمال میرود در برخی مناطق کیفیت هوا در وضعیت نامطلوب باقی بماند. همچنین در اواخر وقت امروز 4 آبان با افزایش حجم ترافیک در برخی مناطق شاهد تجمع آلایندهها بهویژه ذرات معلق هستیم و بهتبع آن کاهش کیفیت هوا دور از انتظار نخواهد بود.
با کاهش تردد خودروها در روز تعطیل نسبت به روز گذشته، در ساعات اولیه روز یکشنبه 5 آبان از غلظت آلایندهها کاسته خواهد شد. با افزایش ناپایداری جوی همراه با بارش باران و گاهی رگبار و رعد و برق در برخی ساعات بعد از ظهر، شاهد بهبود نسبی در کیفیت هوای اکثر مناطق خواهیم بود.
در ساعات پایانی یکشنبه نیز با تداوم ناپایداری جوی و افزایش نسبی سرعت باد، شرایط برای تجمع آلایندهها محدود میشود و غلظت آلایندهها نسبت به روز قبل از میزان کمتری برخوردار خواهد بود.
بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، میانگین کیفیت هوای پایتخت طی 24 ساعت گذشته 97 و هوا در شرایط سالم بود. این شاخص هماکنون 71 و هوا در شرایط سالم است.
نیم ساعت بین آغاز رگبار و سیلابی شدن تهران زمان داریم | نصب سنسورهای هشدار سریع سیل
- نیم ساعت بین آغاز رگبار و سیلابی شدن تهران زمان داریم | نصب سنسورهای هشدار سریع سیل
به گزارش همشهری آنلاین به نقل از شهرنوشت، رضا کرمی رییس سازمان مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به بارش باران در تهران و امکان وقوع سیل اظهار کرد: تغییرات اقلیمی از ابتدا روی کره زمین اتفاق افتاده و ادامه دارد، در حال حاضر نیز کارشناسان در دنیا معتقدند که منطقه ما به سمت تغییر اقلیم میرود.
وی با اشاره به اینکه در سالهای گذشته آب ورودی به کانالهای شهر تهران متعلق به برفهای ذوبشده بود، عنوان کرد: از بهار امسال با افزایش بارندگی، آب حاصل از ذوب برفها در مدت زمان نیم ساعت وارد کانالها میشود. در واقع با ذوب شدن برفها و شدت یافتن بارندگیها، آب جمعشده از نوک کوه در کمتر از 30 دقیقه از طریق درهها به رودها وارد شده و به تهران میرسد. یعنی از زمانی که رگبار آغاز میشود تا رسیدن به وضعیت سیلاب در تهران 30 تا 45 دقیقه بیشتر زمان نداریم.
رییس سازمان مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به نقش مهم آبخیزداری در جلوگیری از بروز سیلاب، توضیح داد: آبخیزداری برای این امر برنامههایی دارد اما بودجهای برای اجرای ندارد.
کرمی با اشاره به انعقاد قراردادی به منظور نصب سنسورهای هشدار برای جلوگیری از بروز سیل، تصریح کرد: بر اساس مدلهای هیدرولیکی که سازمان و پژوهشگاه هواشناسی برای ما تهیه کرده است مدلهای هیدرولیکی مشخص شده و بر اساس مقدار بارانی که میبارد، میتوانیم هشدار دهیم که به عنوان مثال، نیم ساعت دیگر در این نقطه سیل میآید تا تلفات کمتر شود.
وی با اظهار امیدواری نسبت به اینکه این برنامه تا پایان سال محقق شود، گفت: امیدواریم تا آخر سال 10 سنسور هشدار نصب کنیم، اما در مورد مدلهای هیدرولیکی نیاز به زمان داریم. البته اقدام خوبی که در زمستان سال گذشته و بهار امسال انجام شد، این بود که لایروبیهای خیلی جدی صورت گرفت و باعث شد آن مقدار بارانی که بارید از سطح کانالهای ما بالاتر نیاید.
رییس سازمان مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه لایروبیها باید به صورت مستمر انجام شود، عنوان کرد: این کار انجام میشود و عمدتا این موضوع برعهده معاونتهای فنی و عمرانی و خدمات شهری است و ما فقط بر عملکرد آنها نظارت میکنیم و به مناطق میگوییم که کانالها را رصد کنند.
وی با بیان اینکه نقاط خطرآفرین کاملاً مشخص شده و نقشهها موجود است، گفت: البته در این باره مشکلاتی از جمله عبور لولههای گاز از میان کانال یا ریزش سنگهای بزرگ از کوهها به روددرهها وجود دارد. این سنگها پشت لولهها گیر کرده، آب جمع میشود و تبدیل به سیل میشود. در این میان سازمان مدیریت بحران نقش هشداردهنده دارد و وظیفه اصلی در این باره بر عهده معاونتهای خدمات شهری و فنی و عمران است.
.: Weblog Themes By Pichak :.