فواید کاهو در حفظ قوه بینایی و پیشگیری از سرطان
- فواید کاهو در حفظ قوه بینایی و پیشگیری از سرطان
به گزارش مهر، محققان مصرف کاهو را برای حفظ سلامت بدن توصیه میکنند. در ادامه به برخی فواید این سبزی اشاره میشود.
کاهو منبع خوب آنتی اکسیدان های نظیر ویتامین A و C است. این سبزی به خروج مواد شیمیایی مضر از بدن کمک میکند. همچنین از هرگونه آسیب رادیکالی پیشگیری مینماید. مصرف منظم آن میتواند موجب کاهش التهاب و فشار اکسایشی شود.
- پیشگیری از نابودی استخوانها
کاهو حاوی ویتامین k است. این ویتامین به خاطر استخوانسازی معروف است. مصرف منظم کاهو میتواند تراکم استخوانها را تقویت نماید. همچنین از پوکی استخوان پیشگیری میکند.
- بهبود سلامت قلب
کاهو حاوی فولات یا اسیدفولیک است از این رو از تجمع پلاک پیشگیری میکند. همچنین این سبزی حاوی ویتامینهای A و C است که به قوی ماندن عروق خونی کمک میکند.
- حفظ قوه بینایی
مواد مغذی نظیر ویتامین A، C و کاروتنوئیدها در کاهو وجود دارند. از این رو در مقابله با اختلالات چشمی مفید است. کمبود این مواد مغذی موجب آب سیاه، آب مروارید و دژنراسیون ماکولا میشود.
- درمان مشکلات پوستی
ویتامین A موجود در کاهو به بهبود سلامت پوست کمک میکند. همچنین این سبزی حاوی ویتامین C است که به کلاژن سازی کمک میکند. کلاژن سازی برای داشتن پوست سالم و پیشگیری از از بین رفتن قابلیت ارتجاعی پوست موثر است. همچنین این سبزی دارای شاخص گلوکز پایین است که میتواند به درمان آکنه کمک کند.
- بهبود سیستم ایمنی
کاهو دارای دو تقویت کننده سیستم ایمنی یعنی ویتامینهای A و C است. ویتامین A به تنظیم ژنهای مرتبط با علائم خودایمنی کمک میکند. ویتامین C با کاهش التهاب و کمک به بهبود سلامت گوارش از سیستم ایمنی محافظت میکند.
رنگدانه کلروفیل موجود در کاهو میتواند از سرطان های کبد و روده پیشگیری نماید. این سبزی حاوی آنتی اکسیدانهایی است که خطر پیشرفت آسیب DNA، فاکتور اصلی سرطان، را کاهش میدهد.
- کمک به کاهش وزن
این سبزی تقریبا از لحاظ میزان کربوهیدراتها صفر است. همچنین حاوی میزان بسیار کم کالری، قند و چربی است. از این رو برای کاهش وزن مناسب است.
- کمک به هضم غذا
کاهو حاوی آب و مواد معدنی است که به هضم آسان کمک میکند. همچنین حاوی فیبر است که موجب بهبود هضم شده و سموم را از بدن دفع میکند.
- افزایش روند بارداری سالم
از آنجائی که کاهو حاوی فولات است به داشتن بارداری سالم کمک کرده و به پیشگیری از انواع نقایص به هنگام تولد کمک میکند.
کمبود دارو به داروهای سلامت روان رسید
- کمبود دارو به داروهای سلامت روان رسید
این نامه در شرایطی منتشر میشود که 24درصد جمعیت کشور طبق اعلام وزارت بهداشت از یک اختلال روحی و روانی رنج میبرند. در نامه آمده است: «این روزها کمبود داروهای روانپزشکی به دغدغهای جدی برای بیماران، خانوادهها و روانپزشکان تبدیل شده است. متأسفانه داروهای پرکاربرد تولید داخلی چون فلوکستین که در درمان اختلالاتی چون افسردگی، اختلالات اضطرابی و وسواس کاربرد دارد در بازار وجود ندارد، و داروی مهمی همانند کربنات لیتیوم که دارویی اصلی در درمان اختلال دوقطبی است هم بسیار کمیاب شده.
بماند که دارویی چون متیل فنیدیت یا همان ریتالین که داروی درمان اختلال بیشفعالی و نقص توجه کودکان و نوجوانان است ماههاست کمیاب شده؛ کمبودی که منجر به نامهنگاری ریاست محترم انجمن علمی روانپزشکان ایران با ریاست سازمان غذا و داروی کشور شده است. به این فهرست میشود داروهای دیگری را هم افزود و البته نکتهای دیگر هم وجود دارد و آن، این است که کمبود دارو، داروخانهها و مراکز را وادار به سهمیهبندی داروها کرده است.
اختلالات روانپزشکی معمولا به درمان درازمدت نیاز دارد و مثلا دستکم هر بیماری که لیتیوم مصرف میکند به 3عدد قرص در روز نیاز دارد. در نتیجه وقتی دارو به تعداد حداکثر 50عدد در یک نسخه تجویز میشود، بیماری که هر 2 یا 3ماه یکبار معمولا مراجعه میکند ناچار است هر 15روز یکبار جهت تهیه دارو و ویزیت سراغ پزشک خود را بگیرد. و این یعنی افزایش رنج و سرگردانی بیماران و خانوادهها. »
در بخش دیگری از این نامه با اشاره به اینکه باید به اثر پیشگیریکننده از خودکشی لیتیوم به شکل ویژه اشاره کنیم که جایگزینپذیر نیست، نوشته شده: «نکته بعدی آن است که رسیدن به رژیم دارویی مطلوب برای یک بیماری چون اختلال دوقطبی، یا وسواس معمولا نیاز به آزمون و خطا دارد، و تبدیل دارویی همانند فلوکستین یا لیتیومکربنات به دارویی دیگر میتواند باعث عود یا کاهش اثربخشی درمان شود، داروهایی چون ریتالین هم بدیل مناسبی ندارند. متأسفانه اخبار نگرانکنندهای از گسترش فهرست کمبودها به گوش میرسد؛
کمبودهایی مثل شربت فلوکستین، کپسول نالتراکسون، قرص فلوفنازین، قرص بوسپیرون، و... ضمنا متأسفانه باید به کیفیت ضعیف برخی داروهای تولید داخل نیز اشاره شود. از سویی کاهش یا احتمال کمبود دارو برای هر بیمار یا خانواده بیمار یک استرس فوقالعاده آزاردهنده و مضر است، حتی در بیماران روانپزشکی که استرس بهعنوان یک عامل مهم عود بهحساب میآید میتواند اثری مخربتر ایفا کند. »
همچنین این پزشکان و روانشناسان خطاب به وزیر بهداشت نوشتهاند: «ما نگران بیمارانمان هستیم. مستحضرید کمبود دارو را بیتردید میتوان یک مسئله راهبردی دانست. چون سلامت، عنصری کلیدی در ساحت اجتماعی است و تأمین آن امری حاکمیتی. دولت نباید از کنار کمبود داروها بهسادگی عبور کند. دارو و غذا با امنیت جامعه گره خورده، و حکومت باید آن را با عزمی جدی و فرادستگاهی مورد پیگرد قرار دهد؛ بهویژه که بنا به برخی اخبار برخی کمبودها ناشی از بیتدبیری و یا فساد است، از اینرو اقدام جدیتری را میطلبد. »
علت 30 درصد سکتههای مغزی ناشی از نامنظمیهای ضربان قلب است
- علت 30 درصد سکتههای مغزی ناشی از نامنظمیهای ضربان قلب است
به گزارش مهر، مسعود اسلامی، شامگاه سه شنبه در افتتاحیه بیست و یکمین کنگره بین المللیهای قلب و عروق در برج میلاد تهران، اظهار داشت: تلاش کرده ایم هر سال کنگره تازههای قلب و عروق، کامل تر و پر بارتر از سالهای قبل برگزار شود و کنگره امسال نیز از این قاعده مستثنی نیست.
دبیر انجمن آترواسکلروز ایران، با عنوان این مطلب که برنامههای علمی کنگره توسط 270 نفر از اساتید و دانشمندان اجرا میشود، گفت: تمامی برنامههای علمی به صورت همزمان در 9 سالن ارائه میشود که 2 سالن اختصاصی پرستاری نیز خواهیم داشت.
اسلامی، از برنامه «سینمای قلب» برای اولین بار در کنگره امسال خبر داد و اظهار داشت: ایده سینمای قلب، امسال شکل گرفته است که در این برنامه، منتخبی از جراحی های قلب و عروق که از سطح 6 بیمارستان مختلف کشور تهیه شده است، در دو سالن برای شرکت کنندگان پخش می شود.
وی در ادامه به خطرات بیماریهای قلبی اشاره کرد و افزود: نامنظمیهای ضربان قلب یا آریتمی های قلبی، یکی از شایع ترین بیماریهای قلب و عروق است که در دو دسته ساده و خطرناک تقسیم بندی میشود.
دبیر انجمن آترواسکلروز ایران، تاکید کرد: هرچه سن فرد بیشتر باشد احتمال نامنظمیهای ضربان قلب نیز افزایش مییابد.
اسلامی با عنوان این مطلب که افراد بالای 75 سال 10 درصد نامنظمیهای ضربان قلب دارند، گفت: نامنظمی ضربان قلب، سبب نارسایی عضله قلب و حتی سکته مغزی میشود.
وی با بیان اینکه 30 درصد سکتههای مغزی ناشی از نامنظمی ضربان قلب است، ادامه داد: برای درمان این عارضه روشهای دارویی و غیردارویی وجود دارد که اگر روشهای دارویی جواب نداد اصولاً به سراغ درمانهای غیر دارویی میرویم.
دبیر علمی بیست و یکمین کنگره بین المللی تازههای قلب و عروق، یادآور شد: داروهای ضد لخته و ضد انعقادی همچون وارفارین پیش از این برای بیماران دچار نامنظمی ضربان قلب استفاده میشد که الان داروهای جایگزین نیز به بازار آمده است.
نکته بهداشتی: سوزش ادرار - همشهری آنلاین
- نکته بهداشتی: سوزش ادرار - همشهری آنلاین
سوزش ادرار در اغلب موارد با تکرر ادرار هم همراهی دارد و اغلب ناشی از عفونت مجاری ادراری است.
سایر علل سوزش ادرار شامل عفونت واژن، التهاب پیشابراه، بیماری پروستات و در موارد نادری سرطان میشوند.
التهاب پیشابراه که سوزش ادرار ایجاد میکند، ممکن است مربوط به آمیزش جنسی، استفاده از دوشهای واژینال، صابون، دستمال توالتهای معطر، شیافهای واژینال ضد بارداری یا ژلهای اسپرمکش باشد.
از آنجا که سوزش ادرار نشانهای از یک عارضه زمینهای است،هم مردان و هم زنانی که دچار سوزش ادرار هستند، باید برای تشخیص علت فورا به پزشک مراجعه کنند.
چه کنیم مرگ دیرتر به سراغمان بیاید؟
- چه کنیم مرگ دیرتر به سراغمان بیاید؟
ایسنا نوشت: محققان پیش از این در بررسیهای خود تاکید کردهاند که هر گونه سبک زندگی کمتحرک حتی نشستن، برای سلامت ضرر دارد. نداشتن فعالیت جسمی کافی برای مدت زمان 9 ساعت یا بیشتر در طول روز، غیر از زمان خواب، با افزایش خطر مرگ همراه است.
در این بررسی گروهی از محققان نروژی به بررسی مطالعاتی پرداختند تا مشخص شود چگونه فعالیت جسمی و مدت زمانی که تحرک جسمی کافی نداریم، بر خطر مرگ زودهنگام تاثیر میگذارد. محققان با کمک ابزارها و تجهیزات لازم، میزان و شدت فعالیت 36 هزار و 383 نفر را که حداقل 40 ساله بودند، در آمریکا و غرب اروپا بررسی کرده و آن را در سه دسته فعالیتهای جسمی سبک، متوسط و سنگین قرار دادند.
آشپزی یا شستشوی ظروف نمونهای از فعالیتهای جسمی سبک به حساب آمده، پیادهوری سریع در دسته فعالیتهای متوسط و دویدن در گروه فعالیتهای جسمی شدید قرار گرفت.
به گفته محققان، خطر مرگ برای افرادی که فعالیت جسمی نداشتند در مقایسه با افرادی که بیشترین فعالیت جسمی را داشتند، پنج برابر بیشتر بود.
.: Weblog Themes By Pichak :.