نکته بهداشتی: پرخاشگری کودک - همشهری آنلاین


 

  • نکته بهداشتی: پرخاشگری کودک - همشهری آنلاین

    ایجاد محیطی پایدار، گرم و ایمن در خانه همراه با انضباطی محکم و در عین حال همراه با محبت بهترین راه برای پیشگیری از رفتارهای پرخاشگرانه است.

    گاهی ممکن است فقط این کار کافی نباشد و لازم باشد کودکتان برای معاینه به نزد متخصص کودکان ببرید، از جمله در این موارد:

    - اگر کودک در دعواها با دیگران باعث کبودی، گازگرفتگی یا جراحت سر خودش یا دیگر کودکان شود.

    - اگر کودک به علت پرخاشگری از مدرسه به خانه فرستاده شود یا بوسیله همسایه‌ها یا اولیای مدرسه از بازی با کودکان دیگر منع شود.

    - اگر پرخاشگری کودک در حدی است که از به خطر افتادن ایمنی کودک یا ایمنی دیگران نگران شوید.




بیمه سلامت برای تمام افراد فاقد پوشش بیمه‌ اجباری شد


 

  • بیمه سلامت برای تمام افراد فاقد پوشش بیمه‌ اجباری شد

    به گزارش سازمان بیمه سلامت، طاهر موهبتی روز چهارشنبه درباره بیمه پایه اجباری سلامت و ارزیابی وسع افزود: آیین نامه اجرایی بیمه پایه اجباری سلامت و ارزیابی وسع در هیات وزیران تصویب شد. بر این اساس دولت مکلف است جهت تحقق سیاست‌های کلی سلامت، تامین منابع مالی پایدار حوزه سلامت، توسعه کمی و کیفی بیمه‌های سلامت و مدیریت منابع سلامت از طریق نظام بیمه‌ای اقدام کند.

    وی بیان کرد: بر اساس این آیین نامه، تمام افراد بیمه نشده و تمامی روستاییان و عشایر که بیمه ندارند، تحت پوشش بیمه سلامت قرار می‌گیرند.

    رئیس هیات مدیره سازمان بیمه سلامت اظهار داشت: با توجه به این مصوبه دولت، حق بیمه خانواده‌هایی که مجموع درآمد و دریافتی آن‌ها بر اساس ارزیابی وسع کمتر از 40 درصد حداقل حقوق و دستمزد مصوب شورای عالی کار است یا بر اساس وضعیت مالی در یکی از دهک‌های درآمدی یک و دو و سه قرار دارند، به صورت کامل توسط دولت پرداخت می‌شود.

    موهبتی خاطرنشان کرد: همچنین 50 درصد حق بیمه خانوارهایی که درآمد آن‌ها بر اساس ارزیابی وسع بین 40 تا 100 درصد حداقل حقوق مصوب است یا بر اساس وضعیت مالی در دهک درآمدی 4 قرار دارند نیز توسط دولت پرداخت می‌شود و خانوارهایی که درآمد آن‌ها بر اساس ارزیابی وسع 100 درصد حداقل حقوق و بالاتر باشد یا در دهک درآمدی 5 و بالاتر باشند، با پرداخت حق بیمه می‌توانند از بیمه سلامت استفاده کنند.

    وی تصریح کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز بر اساس این مصوبه مکلف است حداکثر تا یک ماه، پاسخ آزمون وسع را به سازمان بیمه سلامت ارائه کند و بیمه سلامت بر اساس نتیجه آزمون وسع انجام شده توسط وزارت رفاه باید افراد را تحت پوشش قرار دهد.




جزئیات و نحوه تحویل داروهای بیماران خاص در درب منزل‌ اعلام شد


 

  • جزئیات و نحوه تحویل داروهای بیماران خاص در درب منزل‌ اعلام شد

    دکتر مهدی شادنوش در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: در حال حاضر در مرحله صدور حواله الکترنیکی برای داروهای پیوند و داروهای بیماران خاص هستیم که در تهران به طور کامل برای داروهای پیوند اجرایی شده و در زمینه برخی بیماری‌های خاص مانند ام اس و سرطان نیز در حال تکمیل است.

    وی افزود: در گام اول روالِ کار به این صورت خواهد بود که بعد از تجویز نوع  دارو و میزان آن از سوی پزشک، ‌ بیمار به معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مربوطه مراجعه می‌کند و اطلاعاتش در سامانه‌ای ثبت می‌شود. سپس نزدیک‌ترین داروخانه به محل زندگی یا کار بیماران تعیین می‌شود و می‌توانند از آن داروخانه، داروهایشان را دریافت کنند.

    شادنوش ادامه داد: حال اگر دارو یا میزان آن دچار تغییر شود، صرفا با مراجعه بیمار به مسئول فنی داروخانه مربوطه، امکان تغییر در سامانه وجود دارد که بعد از تایید کارشناس مربوطه در دانشگاه، دستور جدید پزشک قابلیت اجرایی خواهد داشت. این اقدام به ما کمک می‌کند که بدانیم در هر زمانی،   در هر نقطه از کشور،   چه بیمار خاصی با چه کد ملی، با چه دارو و به چه میزانی نیازمند دارو است و این باعث می‌شود که بتوانیم وضعیت دارو را مدیریت کنیم. به‌ویژه در شرایطی که به سختی امکان دسترسی به این داروها وجود دارد، با این اقدام می‌توانیم پیش‌بینی‌های لازم برای میزان مورد نیازمان را داشته باشیم و داروی مورد نیاز را تامین کنیم.

    رییس مرکز پیوند و بیماری‌های وزارت بهداشت همچنین گفت: در عین حال با این اقدام دارو حتما به دست نیازمند واقعی‌اش می‌رسد. همچنین با توجه به اینکه قیمت داروهای خاص در کشور ما از کشورهای همسایه بسیار پایین‌تر است و بسیاری از اوقات این داروها قاچاق معکوس می‌شوند، با این اقدام مدیریت مناسبی در بازار این داروها اتفاق می‌افتد و از قاچاق آن جلوگیری می‌شود.

    شادنوش با بیان اینکه بعد از اینکه حواله الکترونیکی تکمیل شد و دانستیم که هر بیمار، با چه کد ملی و در چه آدرسی نیازمند چه میزان دارو است،   گام بعدی امکان‌پذیر خواهد بود، گفت: در گام دوم دارو را درب منزل به بیماران تحویل می‌دهیم.   کسانی هم که باید داروهایشان را در مراکز درمانی تزریق کنند، آن‌ها را در مراکز درمانی قرار دهیم تا بیمار به آنجا مراجعه کند و کارش را انجام دهد.

    رییس مرکز پیوند و بیماری‌های وزارت بهداشت با بیان اینکه در تهران گام اول یعنی صدور حواله الکترونیک تقریبا تا دهم شهریور ماه کامل خواهد شد و گام به گام و استان به استان در سطح کشور کار را گسترش می‌دهیم، اظهار کرد: فکر می‌کنم تا پایان امسال همه کشور تحت پوشش گام اول این برنامه قرار گیرد. بنابراین در گام اول داروها در داروخانه‌های نزدیک به محل سکونت یا کار بیماران توزیع می‌شود. بیمار هم فقط یک بار برای ثبت‌نام اولیه باید به معاونت درمان مراجعه کند.




چه بیماری‌هایی در کمین مبتلایان به ایدز است؟


 

  • چه بیماری‌هایی در کمین مبتلایان به ایدز است؟

    به گزارش ایسنا به نقل از مدیکال نیوز تودی،  در حال حاضر بیش از یک میلیون نفر در آمریکا به این ویروس آلوده هستند و این آمار در سطح جهان 1.8 میلیون نفر است. در مجموع طی چند دهه گذشته تعداد افراد آلوده به این ویروس کاهش پیدا کرده‌است و از سال 2002 میزان مرگ و میر بر اثر بیماری‌های مرتبط با ایدز نزدیک به 80 درصد افت داشته‌ است.

    به رغم این الگو، ویروس HIV همچنان در اولویت موضوعات جهانی در حوزه سلامت است. در سطح جهان عامل اصلی مرگ و میر در میان افراد آلوده به این ویروس بیماری سل است. هرچند، در کشورهایی از قبیل آمریکا که بیماری سل شایع نیست افراد آلوده به ویروس HIV بر اثر بیماری‌هایی جان خود را از دست می‌دهند که به این ویروس مرتبط نیستند. دیابت، بیماری کلیوی، کبدی و قلبی-عروقی از جمله این بیماری‌ها به حساب می‌آیند.

    محققان انگلیسی در مطالعه جدید خود به بررسی دقیق‌تر بیماری‌هایی پرداختند که افراد آلوده به ویروس HIV بیشتر در معرض ابتلا به آن‌ها قرار دارند. آنان نتایج 3413 بررسی را ارزیابی کرده و 20 مورد از آن‌ها را در ارزیابی‌های خود در نظر گرفتند.

    بررسی‌ها نشان داد افراد آلوده به ویروس HIV بیشتر در معرض عوارض و بیماری‌هایی از قبیل سرفه، تنگی نفس، بیماری مزمن انسداد ریوی همچنین بیماری ایسکمیک قلب، مرگ و میر ناشی از بارداری، سپسیس و شکستگی استخوان قرار دارند.

    به گزارش مدیکال نیوز تودی، به گفته محققان یافته‌های بدست آمده حاکی از آن است که حتی با وجود دسترسی قابل توجه به داروهای آنتی رتروویرال برای افراد آلوده به این ویروس این بیماران در مقایسه با دیگر افراد در معرض بیماری‌های مزمن تنفسی قرار دارند. علاوه بر این، خطر ابتلا به بیماری ایسکمیک قلب در میان این افراد می‌تواند از استعمال سیگار و مواد مخدر ناشی شود.




نکته بهداشتی: سرعت ضربان قلب در استراحت


 

  • نکته بهداشتی: سرعت ضربان قلب در استراحت

    عوامل متفاوتی مانند استرس، مصرف کافئین موجود در چای، قهوه و نوشابه‌های کولا، اضطراب، داروها و میزان آمادگی بدنی می‌تواند بر سرعت ضربان قلب تاثیر بگذارد.

    سرعت ضربان قلب در حال استراحت به معنای شمار ضربان‌های قلب شما در یک دقیقه در حالتی است که فعالیت جسمی ندارید.

    بهترین زمان اندازه‌گیری سرعت ضربان قلب در حال استراحت هنگام بامداد پیش از برخاستن از بستر است.

    برای اندازه‌گیری سرعت ضربان قلب در حال استراحت این گونه عمل کنید:

    - نبض شریانی خود را در بخش درونی مچ با کناره انگشت شست‌تان پیدا کنید.

    - از نوک دو انگشت اول (و نه انگشت شست) استفاده کنید و به آرامی روی شریان فشار آورید.

    - شمار ضربان‌های نبض را در مدت 60 ثانیه بشمارید تا سرعت ضربان قلب‌تان را به دست آورید.