تأثیر طب سوزنی در درمان چین و چروک صورت


 

  • تأثیر طب سوزنی در درمان چین و چروک صورت

    ایسنا نوشت: درمان با طب سوزنی در بین مردم و همچنین متخصصان سلامت برای طیف وسیعی از اختلالات جسمی، مورد توجه فراوانی قرار گرفته است. این روش از طریق تنظیم جریان «چی» (انرژی حیاتی در بدن)، باعث بهبودی می‌شود.

    پژوهشی که با موضوع استفاده از طب سوزنی در پوست و زیبایی انجام شده است نشان می‌دهد با اقبال روزافزون به استفاده از روش‌های طب مکمل در میان جامعه، طب سوزنی نیز به‌عنوان یک روش درمانی در زیبایی مورد توجه قرار گرفته است.

    با افزایش امید به زندگی، زیبایی و سلامت پوست از عوامل مهم در کیفیت زندگی شناخته شده است. در حال حاظر، مداخلات متعددی برای جوان‌سازی پوست و عوامل ضد پیری جهت درمان برای چین و چروک صورت، تون ماهیچه‌ها و الاستیسیته آن‌ها ارائه شده است.

    به منظور جست‌وجو پیرامون اثرات طب سوزنی به‌عنوان یکی از روش‌های جوان‌سازی و درمان چین‌ و چروک صورت، تیم پژوهشگران متشکل از دکتر سیده زهرا امامی رضوی، دکتر مریم حسینی، دکتر محدثه آزادواری(در بخش طب فیزیکی و توان‌بخشی بیمارستان امام خمینی(ره) دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران) و دکتر زهرا صفاریان(در بخش پوست بیمارستان امام خمینی(ره) دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران) پژوهشی را در قالب تأثیرات طب سوزنی درسلامت پوست و زیبایی انجام دادند.

    در مقدمه این پژوهش آمده است: «امروزه طب سوزنی در رشته پوست به‌عنوان یکی از روش‌های جوان‌سازی و درمان چین و چروک صورت، تون ماهیچه‌ها و کشسانی آن‌ها ارائه شده است. از طب سوزنی برای درمان طیف وسیعی از شرایط پزشکی، ازجمله اختلالات پوستی استفاده می‌شود. روش کار به این صورت است که از سوزن‌های کوچک و استریل در امتداد خطوط مریدین و نقاط طب سوزنی استفاده می‌شود تا باعث افزایش گردش خون در این نواحی شوند.»

     در ادامه باید گفت: «استفاده از این مدالیته درمانی در چین قدمتی چندین هزارساله دارد که در همین رابطه سازمان بهداشت جهانی و موسسه ملی سلامت آمریکا نام بیش‌از 30 بیماری را در زمره موارد حیطه درمان توسط طب سوزنی اعلام کرده‌اند و از همین رو از طب سوزنی برای درمان طیف وسیعی از شرایط پزشکی از جمله اختلالات پوستی استفاده می‌شود.»

    این پژوهش به روش درمانی با طب سوزنی نیز اشاره کرده است و در این رابطه گفته است: «در این روش، درمان به‌صورت کلی انجام می‌شود و از نقاط بدن و چهره همزمان استفاده می‌شود. بیماران اغلب بهبود شرایط عمومی را به همراه بهبود شرایط پوستی خود عنوان می‌کنند. همچنین گزارشاتی مبنی بر احساس سلامتی بیشتر، بهتر خوابیدن، چشم‌های روشن‌تر و احساس تعادل بیشتری را ذکر می‌کنند.»

    این پژوهش در انتها افزود: «با اقبال روزافزون به استفاده از روش‌های طب مکمل در میان جامعه، طب سوزنی نیز به‌عنوان یک روش درمانی در زیبایی مورد توجه قرار گرفته است و عوارض آن از درمان‌هایی از قبیل تزریق ژل یا توکسین بوتولینیوم کمتر است و در بیمارانی که تمایل به انجام این درمان‌ها ندارند قابل تجویز است. همچنین با اثرات سیستمیک از جمله احساس شادابی و شفافیت پوست به بیماران کمک می‌کند.»

    نتایج این پژوهش در شماره یک، دوره 10 نشریه  "پوست و زیبایی"  منتشر شده است.




فضا برای برخورد با متخلفان فراهم است | تولیدکنندگان را با بروکراسی اداری اذیت نکنید


 

  • فضا برای برخورد با متخلفان فراهم است | تولیدکنندگان را با بروکراسی اداری اذیت نکنید

    به گزارش ایسنا، دکتر سعید نمکی در حاشیه مراسم افتتاحیه ساختمان معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز در این خصوص اظهار کرد: تولید کنندگان را با بروکراسی‌های اداری اذیت نکنید. با افزایش تفویض اختیارات به استان‌ها مشکل مراجعه به تهران برای طی مراحل اداری نیز برطرف می‌شود.

    وی همچنین گفت: من سیاسی نیستم و حق ندارید واگن وزارت بهداشت را به لوکوموتیو سیاست ببندید.

    وی تصریح کرد: در خصوص معامله بر روی حقوق مردم با احدالناسی شوخی و رودربایستی ندارم و اگر احساس کنم حساسیتی که بر روی دفاع از حقوق مردم دارم، رعایت نمی‌شود، آن فرد را بدون تعارف کنار می‌گذارم.

    وی متذکر شد: اگر کسی درست کار کرده و به بیت‌المال تعدی نکرده و برخی موارد غیر اخلاقی، غیر اصولی و غیر منصفانه را توسعه ندهد، مانع کار کردن او نمی‌شویم.

    نمکی با تاکید بر اینکه هم حاکمیت و هم دستگاه قضا در برخورد با مفسدان و متخلفان، پشتیبان وزارت بهداشت است، افزود: با حمایت تمامی سیستم‌های امنیتی، قضایی، حاکمیت و به دستور رهبر معظم انقلاب، دستور اکید رئیس جمهور و همراهی دوستان در مجلس، فضا و اتمسفر برای دفاع از خون شهدا و برخورد با متخلفان فراهم است.

    وی با اشاره به اتخاذ رویه‌ها و اهداف جدید در سازمان غذا و دارو گفت: شفاف سازی، اولین گام مورد تاکید در این سازمان است و عدم شفافیت یکی از مشکلاتی بود که به هنگام تحویل گرفتن این سازمان با آن مواجه بودیم.

    وی در بخش دیگری از سخنانش حمایت از داروسازان، تولیدکنندگان و صنعتگران داخلی را از دیگر گام‌های برداشته شده در وزارت بهداشت عنوان کرد و گفت: سال گذشته حدود 55 میلیون دلار برای 97 درصد تولید داخل و 1.3 میلیارد دلار برای سه درصد داروی وارداتی، صرف شد.

     وی اضافه کرد: با توجه به هزینه‌های واردات دارو، اگر همه نفت‌مان را بفروشیم و تمامی درآمدهای کشور را روی هم بگذاریم، نمی‌توانیم داروی وارداتی تهیه کنیم. در همین راستا واردات هر گونه دارو و تجهیزات پزشکی خارجی را که مشابه آن در داخل تولید می‌شود، ممنوع کرده‌ایم.

    وزیر بهداشت تاکید کرد: به تمامی صنعتگران و تولید کننده‌های داخلی، امکانات فراوان می‌دهیم و قیمت خرید محصول از آن‌ها به قیمت ارز نیمایی خواهد بود. اتخاذ این تدابیر انگیزه فراوانی را برای شرکت‌های دانش بنیان و تولید کننده ایجاد کرده است.

    وی با اشاره به سوابقش در شرکت‌های دارویی مختلف، گفت: دارو را خوب می‌شناسم و با قابلیت‌های صنعتگران داخلی آشنا هستم. قبل از انقلاب با وجود پشتیبانی شرکت‌های خارجی، تنها 25 درصد داروها در داخل تولید می‌شد که امروز خوشبختانه 97 درصد داروها در داخل کشور تولید می‌شود.

    وی در ادامه سخنانش با بیان اینکه اگر اعتماد مردم را از دست دهیم، هیچ سرمایه باارزشی نخواهیم داشت، افزود: بزرگترین سرمایه کارگزاران نظام، اعتماد مردم بوده و نباید اجازه دهید اسم شما به دلیل کوچکترین لغزش یکی از کارکنان‌تان به فساد آلوده شود.

    وزیر بهداشت در ادامه خطاب به متولیان سلامت گفت: ریسک پذیر باشید و به ما بگویید که برای تفویض اختیارات به استان‌ها چه چیزی لازم دارید، از ظرفیت جوانان پاکیزه استفاده کنید و ما برای به کارگیری این نیروها مجوز می‌دهیم.

    وی در پایان اظهار کرد: معاونت غذا و داروی تبریز یکی از امیدهای ماست تا سازمان غذا و دارو بتواند برای پاسخگویی به مردم، نقش حاکمیتی داشته باشد.




50درصد معتادان تزریقی به هپاتیت مبتلا هستند


 

  • 50درصد معتادان تزریقی به هپاتیت مبتلا هستند

    به گزارش وزارت بهداشت، مهدی شادنوش  در سیزدهمین کنگره بین المللی دانش اعتیاد افزود: امروز نگرانی اصلی ما شیوع بیماری هپاتیت است. در خصوص گسترش بیماری‌هایی همچون هپاتیت و  HIV، تمرکز بخش‌های مختلف وزارت بهداشت همچنان بر HIV و نهادینه کردن تست آن در مراکز اقامتی و سرپایی است. در حالی که معضل جدیدتر ما مسئله هپاتیت است.

    وی ادامه داد: در خصوص بیماران مبتلا به HIV و هپاتیت به صورت رسمی بارها اعلام شده که کمپ‌ها اجازه جداسازی این دسته از بیماران را از سایر درمان پذیران ندارند. این افراد باید شناسایی و معرفی شوند و درمان خود را در کنار سایر افراد درمان پذیر ادامه دهند. این پروتکل درمانی است که با مرجعیت وزارت بهداشت و طی صورتجلسات مختلف به ذینفعان از جمله  قوه قضاییه، نیروی انتظامی و سازمان بهزیستی اعلام شده است. بنابراین نباید به دلیل نوع بیماری این افراد جداسازی یا رهاسازی شوند و باید درمان خود را که البته رایگان و بر عهده مراکز بهداشتی و درمانی است به صورت کامل دریافت کنند.

    شادنوش ادامه داد: مطالعه‌ای که از سال 1990 تا 2015 در خصوص بار بیماری بر اساس استاندارد و بر حسب سن صورت گرفته نشان می‌دهد سلامت روان و سوء مصرف در مردان از رتبه نهم به رتبه سوم در کل جهان جهش داشته و در میان زنان از رتبه هشتم به رتبه پنجم رسیده است. این آمار تاکید بر نیاز به تمرکز بیش از پیش براین حوزه، پیش بینی برنامه و اختصاص هزینه‌های کافی به آن را دارد.

    • شیوع مصرف سیگار و قلیان در طول عمر

    رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت با اشاره به چند مطالعه اپیدمیولوژی گسترده در کشور که در سال‌های 90، 94 و 97 توسط سازمان‌های مختلفی در زمینه اعتیاد انجام شد، گفت: در این مطالعات به بررسی آمار انواع مواد مصرفی، نحوه مصرف و مسائل مختلف پرداخته شد. به عنوان مثال بنا بر پژوهش سال 94 بررسی شیوع مصرف سیگار در طول عمر حدود 20 درصد و میزان شیوع مصرف در افرادی که طی هفته گذشته مصرف سیگار داشته‌اند حدود 13 درصد بوده است.

    وی ادامه داد: همچنین در خصوص مصرف قلیان، حدود 23 درصد افراد در طول عمر خود مصرف قلیان داشتند و 9 درصد افراد طی هفته گذشته قلیان استفاده کرده‌اند.  

    • شیوع مصرف مواد مخدر

    شادنوش گفت: شیوع مصرف مواد مخدر در افراد 15 تا 29 سال حدود 3.7 درصد بوده و نوع ماده مصرفی نیز در طول زمان دچار تغییراتی شده  است. در سال 94 بیشترین میزان مصرف مربوط به ماده تریاک و مشتقات آن بوده، نوع مصرف 19 درصد خوراکی و 3.4 درصد تزریقی و 1.3 درصد به صورت استنشاقی بوده است.

    • کاهش مصرف تریاک و افزایش هروئین و شیشه

    رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت اظهار داشت: پژوهش ملی که در سال 97 صورت گرفت کاهش مصرف تریاک نسبت به قبل را نشان می‌دهد، در حالی که میزان مصرف بعضی از مواد همچون هروئین و شیشه افزایش یافته است. همچنین 37 درصد از افراد تجربه درمان در یک سال اخیر را داشته و دو سوم درمان اعتیاد کشور بر عهده مراکز سرپایی و مراکز اقامتی ترک اعتیاد بوده است.

    • فعالیت 107 مرکز درمان ترک اعتیاد الکل در کشور

    رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت گفت: با پدیده جدیدی در جامعه و در حوزه اعتیاد به نام الکل مواجه هستیم. این پدیده مشکلات مختلفی را به وجود می‌آورد و باید آمادگی کافی و لازم برای پاسخگویی را داشت. ما نیز باید بتوانیم معضلات مربوط به مسائل درمانی این  پدیده را به درستی تدبیر کنیم. تاکنون حدود 107 مرکز درمان ترک اعتیاد الکل در سراسر کشور فعال شده است. همچنین آموزش‌های لازم برای کارکنان اورژانس‌های کشور و مراکزی که این امر را مدیریت می‌کنند در نظر گرفته شده و دوره‌های مختلفی برای مسئولان فنی و افراد دست اندرکار در این حوزه مطرح شده و امیدواریم که این مراکز توسعه یابند و معضل و مشکل جامعه مدیریت و درمان شود.

    • معتادان متجاهر

    وی درباره معتادان متجاهر که دارای زخم باز هستند نیز اظهار داشت: برای این دسته از بیماران در تهران و در شهرستان‌ها بیمارستان‌های معینی تعیین شده که باید افراد به آنجا منتقل شوند و درمان خود را کامل کنند.

    شادنوش ادامه داد: پدیده اعتیاد، یک پدیده چند وجهی است و مسائل مختلفی در آن دخیل است و اگر فقط به فکر درمان باشیم و از ریشه‌ها غافل شویم مسلماً کار پر هزینه‌ای خواهد بود. برای کاهش آن، باید شادابی اجتماعی و مسائل مختلفی همچون مسئله اشتغال، مسائل اقتصادی و فرهنگی توسط ارگان‌های مختلف در نظر گرفته شوند. امیدواریم بتوانیم وظیفه خود را به ‌صورت سنجیده و کامل انجام دهیم. تاکنون نیز کارنامه وزارت بهداشت در این زمینه کارنامه قابل دفاعی است.

    • پوشش بیمه‌ای در حوزه اعتیاد

    رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت گفت: پس از سال‌های متمادی اتفاق بسیار خوبی در چند سال اخیر صورت گرفته بود و آن تحت پوشش بیمه قرار گرفتن خدمات اعتیاد بود. متاسفانه در سال گذشته این موضوع حذف شد، اما در آخرین جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر مقرر شده این پوشش برای سال 99 باز گردد. این اتفاق یقینا مورد نیاز و مبارک است و تدابیر مختلفی برای پوشش بیمه باید اندیشیده شود.

    وی افزود: همچنین در خصوص مراکز سرپایی نیز به دلیل مصوبات جدیدی که در جلسه 136 ستاد مبارزه با مواد مخدر صورت گرفته و ابلاغیه‌های جدیدی که ارسال شده آیین‌نامه‌ها باید مورد بازنگری قرار گیرند.

    • تعرفه‌های حوزه درمان اعتیاد

    رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت درباره تعرفه‌های خدماتی حوزه درمان اعتیاد نیز اظهار داشت: تعرفه‌ها نیز با پیگیری وزارت بهداشت و مصوبه شورای عالی بیمه در مراحل نهایی قرار دارد و به هیات دولت ارسال شده است. امیدواریم با پیگیری‌هایی که صورت گرفته امکان ادامه فعالیت و اثرگذاری این مراکز در بخش خصوصی  که بار اعظم درمان سرپایی کشور در حوزه ترک اعتیاد بر عهده آنها است بیشتر و  زمینه گسترش فعالیت‌ها فراهم شود.

    شادنوش بیان کرد: انتظار و امیدواری ما این است که انجمن‌ها و صنف‌هایی که در استان‌های مختلف در این زمینه شکل گرفته‌اند خود نظارت را بیشتر کنند تا کمتر شاهد اشتباهاتی که توسط تعداد کمی از افراد صورت می‌گیرد و کل دستاوردها را زیر سوال می‌برند، باشیم.

    • مسائل مختلف بر بار بیماری‌ها تاثیرگذار است

    شادنوش بیان کرد: مسائل مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بر بار بیماری‌ها تاثیرگذار است و وزارت بهداشت باید در جهت کاهش آسیب‌ها تمهیدات مختلفی را پیش بینی کند. در صورتی که سازمان‌ها و ارگان‌های مختلف کشور نیز پاسخ به نیازها و مشکلات را از وزارت بهداشت مطالبه می‌کنند و از این دست می‌توان به حوزه سنگین و پیچیده اعتیاد اشاره کرد.

    • صنعت نظارت کافی بر تولید مواد خوراکی پرنمک و پرشکر ندارد

    رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت گفت: صنعت وظیفه خود را به صورت کامل و دقیق انجام نمی‌دهد و نظارت کافی بر تولید مواد خوراکی پرنمک و پرشکر وجود ندارد و بیماری‌هایی چون پرفشاری خون، از دست رفتن کلیه و ایجاد نیاز به دیالیز در افراد ایجاد می‌شود و در نهایت وزارت بهداشت باید پاسخگو باشد.

    وی ادامه داد: وزارت بهداشت سازمان مظلومی است و در این سازمان معاونت درمان شاید مظلوم‌ترین بخش آن باشد. مظلوم از این بابت که ما همواره در انتهای زنجیره‌ای هستیم که به دلیل نقص فعالیت‌های حوزه‌های مختلف ممکن است شاهد اتفاقاتی باشیم که باید نتیجه آن در وزارت بهداشت مدیریت شود. جاده‌ها مهندسی صحیح نداشته و خودروها استاندارد لازم را ندارند اما توقع بر این است که وزارت بهداشت برای طولانی مدت، پاسخگوی بار تصادفات جاده‌ای باشد.




مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک خطر سرطان روده را افزایش می‌دهد


 

  • مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک خطر سرطان روده را افزایش می‌دهد

    به گزارش ایرنا به نقل از  پایگاه خبری یونایتدپرس، این مطالعات با بررسی اطلاعات مربوط به 29 هزار بیمار مبتلا به سرطان روده و 137 هزار بیمار غیر مبتلا به سرطان روده نشان می‌دهد مصرف آنتی‌بیوتیکی به مدت کمتر از 30 روز احتمال سرطان روده را تا هشت درصد و بیش از 30 روز تا 15 درصد افزایش می‌دهد. بر اساس این مطالعه مصرف فقط یک دوره آنتی‌بیوتیک با افزایش احتمال سرطان مرتبط است و هرچه میزان مصرف دارو بیشتر باشد، این احتمال نیز افزایش می‌یابد.

    نتایج این مطالعه هشدار دیگری بر مصرف آنتی‌بیوتیک است و تاکید دارد که باید از مصرف خودسرانه این دارو پرهیز شود. از طرفی به پزشکان توصیه می‌شود که فقط در مواقع حاد و در صورت بروز عفونت‌های شدید آنتی بیوتیک تجویز کنند.   

    سرطان روده سومین سرطان شایع در جهان و دومین علت مرگ ناشی از سرطان در آمریکاست.

    معمولا اولین مرحله سرطان روده، ایجاد تومورهای کوچک به نام پولیپ‌های آدنوماتوز است که در دیواره داخلی روده تشکیل می‌شوند. ممکن است این پولیپ‌ها به سرطان بدخیم تبدیل شوند. سلول‌های سرطانی می‌توانند از طریق سیستم گردش خون و لنف در سراسر بدن گسترش یابند و سبب متاستاز شوند.

    نتایج این مطالعه در نشریه British Medical Journal منتشر شده است.




تاکید WHO بر مطالعه دقیق تاثیرات میکروپلاستیک‌ها در آب آشامیدنی


 

  • تاکید WHO بر مطالعه دقیق تاثیرات میکروپلاستیک‌ها در آب آشامیدنی

    به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه ایندیپندنت،  کارشناسان سازمان بهداشت جهانی با تاکید بر اینکه میزان میکروپلاستیک‌های موجود در آب آشامیدنی رو به افزایش است، خواستار آن شدند تا در مورد خطرات ناشی از این ذرات برای سلامتی تحقیقات بیشتری انجام شود.

    محققان بر این باورند که خطرات ناشی از میکروپلاستیک‌ها سه بخش دارد که می‌توان به خطرات فیزیکی این ذرات، مواد شیمیایی تولید شده از مواد پلاستیکی و زیست لایه‌ها اشاره کرد. زیست لایه‌ها میکروپلاستیک‌هایی هستند که اجتماعی از میکروارگانیسم‌ها به حساب می‌آیند و می‌توانند موجب عفونت شوند.

    سازمان بهداشت جهانی خواستار آن شده تا برای کاهش فوری آلودگی‌های پلاستیکی اقدام جدی شود و جمعیت کمتری از مردم جهان در معرض این مواد مضر برای سلامت قرار گیرند.

    همچنین میکروپلاستیک‌های ساخته دست بشر را می‌توان در بدن گونه‌های جانوری مختلف مشاهده کرد و به طور معمول در آب‌های لوله‌کشی و بسته‌بندی شده نیز وجود دارد.

    به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه ایندیپندنت، برخی کارشناسان بر این باورند که خطرات ناشی از میکروپلاستیک‌ها ناچیز است، زیرا ذرات بزرگتر از 150 میکرومتر کمتر از طریق روده جذب بدن می‌شوند؛ هرچند، مطالعاتی که در مورد این ذرات بسیار ریز انجام گرفته بسیار محدود است و باید بیشتر مورد بررسی قرار گیرد.