طوفانی با سرعت 100 کیلومتر در ساعت زابل را در هم کوبید
- طوفانی با سرعت 100 کیلومتر در ساعت زابل را در هم کوبید
محمود دیانتی گفت: گردوغبار ناشی از این باد شدید دید افقی در محدوده فرودگاه زابل را به 6000 متر کاهش داد و شرایط کیفی هوا را ناسالم کرد.
وی افزود: وزش این باد شدید در زهک نیز موجب افزایش غلظت ذرات معلق در هوای این شهر شد به طوریکه شعاع دید افقی در محدوده ایستگاه هواشناسی این شهر به 4000 متر کاهش یافت.
رئیس شبکه پایش هواشناسی سیستان و بلوچستان ادامه داد: بر اساس خروجی نقشههای پیش یابی و مدلهای جوی همچنان وزش بادهای 120 روزه در شمال استان ادامه دارد.
دیانتی گفت: انتظار میرود صبحها سرعت وزش باد از شدت بیشتری برخوردار باشد و عصرها از شدت باد کاسته شود.
وی در ادامه به کاهش دمای هوا در شمال استان اشاره کرد و افزود: در چند روز اخیر با تشدید جریانات شمالی، دمای هوا قدری کاهش یافت.235231
درخواست مجلس از معاون هنری ارشاد برای توضیح درباره یک طرح جنجالی
- درخواست مجلس از معاون هنری ارشاد برای توضیح درباره یک طرح جنجالی
چندی پیش خبری از سوی روابط عمومی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شد مبنی بر طرح انحلال انجمنها و ادغام انجمنها و موسسات این معاونت که در آن انجمن هنرهای نمایشی (با 500 شعبه و دفتر در سراسر کشور)، انجمن موسیقی، موسسه توسعه هنرهای معاصر و موسسه توسعه هنرهای تجسمی باهم ادغام میشوند.
اواخر مرداد بود که تعدادی از روسای انجمنهای هنرهای نمایشی سراسر کشور در نامهای سرگشاده خطاب به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستار توقف طرح ادغام انجمن هنرهای نمایشی، موسیقی و تجسمی شدند. چراکه به گفته حسین مسافر آستانه (از اعضای هیئت مؤسس انجمن هنرهای نمایشی) طبق مفاد مندرج در اساسنامه انجمن، دولت توانایی انحلال انجمن هنرهای نمایشی را ندارد؛ چرا که انجمن یک نهاد خصوصی است.
فاطمه ذوالقدر، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس درباره این طرح و نارضایتی و اعتراض هنرمندان نسبت به آن تصریح کرد: با توجه به مسائلی که پیرامون طرح انحلال و ادغام انجمنها و موسسات معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح شده است بسیاری از هنرمندان نسبت به شتاب زده بودن این تصمیم و طرف مشورت قرار نگرفتن انجمنهای موردنظر معترض بوده و از آن بهعنوان طرحی یاد میکنند که فعالیتهای هنری را برخلاف قوانین و وعدههای دولت، نه به سمت خصوصیسازی که هرچه بیشتر دولتی شدن اداره امور میبرد.
ذوالقدر ادامه داد: از سوی دیگر با وجود گذشت چند هفته از طرح این مساله، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جزئیاتی از این طرح ادغام نه به هنرمندان و نه رسانهها اعلام نکردهاند که همین موضوع نگرانیها و ابهامهای جامعه هنری را افزایش داده است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس یادآور شد: با توجه به گستردگی فعالیت این انجمنها در سراسر کشور، وجود صدها شعب و دفاتر استانی و نیز اثری که این ادغام میتواند بر شکل اداره امور هنری در کشور بگذارد، خواسته هنرمندان این است که معاون هنری وزیر فرهنگ در اسرع وقت طرح مدون ادغام موسسات و انجمنهای معاونت هنری را به صوت عمومی منتشر کنند تا هم ابهامها برطرف شود و هم هنرمندان بدانند این طرح از ابتدا قرار است مسائل را شفاف کند.
ذوالقدر خاطرنشان کرد: توجه به این نکته هم ضروری است که بسیاری از هنرمندان از این طرح برداشتهایی گوناگون داشته و معتقدند شائبه سیاسی پشت سر آن وجود دارد که لازمه رفع ابهام در این زمینه، صحبتهای صریح و شفافسازی سریع معاونت هنری وزارت ارشاد است.
او یادآور شد: آنچه مشخص است هنرمندان تئاتر از دخالتهای وزارت ارشاد در امور اجرایی بسیار نگرانانند و خواستار ورود نمایندگان مجلس به این مساله شدهاند؛ چراکه با این طرح، اساس اختصاص بودجه هنری هم تغییر میکند.
241243
آموزش تهیه چیزکیک یخچالی با ژله و بیسکوییت
- آموزش تهیه چیزکیک یخچالی با ژله و بیسکوییت
825170
09 شهریور 1398 - 16:1177385 بازدید
چیزکیک یخچالی از خوشمزهترین دسرها است که طعم و مزهای بسیار عالی دارد و میتوانید به سادگی در خانه آن را تهیه کنید. چیز کیکی که اینجا طرز تهیه اش را آوردهایم، نیازی به فر ندارد.
برترینها: چیز کیکی که اینجا طرز تهیه اش رو میبنین احتیاجی به فر نداره و خیلی ساده و راحت حاضر میشه، علاوه بر این خوشگل و خوشمزه هم هست. فقط کافیه تا مراحل رو انجام بدین و این چیز کیک رو درست کنین.
مواد لازم
- بیسکوییت: 200 گرم
- خامه صبحانه: 200 گرم
- پنیر ماسکارپونه یا خامه ای: 200 گرم
- کره:80 گرم
- پودر ژلاتین: 10 گرم
- آب: 1/3 پیمانه
- پودر شکر: 5 قاشق غذاخوری
- وانیل: 1/8 قاشق چایخوری
- پودر ژله با طعم دلخواه
طرز تهیه
برای شروع باید بیسکوییت رو کاملا پودر کنیم. میتونیم داخل غذاساز بریزیمش یا اینکه داخل یه کیسه ریخته و با گوشتکوب کاملا پودرش کنیم. نوع بیسکوییت هم سلیقه ایه که من معمولا از بیسکوییت سبوس دار (ساقه طلایی) استفاده میکنم.
حالا داخل یه کاسه بیسکوییت پودر شده و کرهای که آب کردیم رو کاملا مخلوط میکنیم.
بعد قالب کمربندی رو به قطر دلخواه باز کرده و داخل ظرف سرومون میذاریمش، (من قطرش رو حدود 18 سانت در نظر گرفتم) بعد مخلوط کره و بیسکوییت رو داخلش ریخته و کاملا سطحش رو صاف میکنیم و با ته یه لیوان فشار میدیم تا منسجم بشه. تا مایه روی بیسکوییت رو حاضر میکنیم قالب رو داخل یخچال میذاریم تا کره خودش رو بگیره و بیسکوییت منسجمتر بشه.
حالا داخل یه کاسه خامه، پنیر، پودر قند و وانیل رو با یه همزن دستی یا برقی خوب مخلوط میکنیم تا یکنواخت بشه.
بعد ژلاتین و آب رو داخل یه قابلمه روی حرارت هم میزنیم تا ژلاتین داخل آب کاملا حل بشه.
حالا ژلاتین رو به مخلوط خامه و پنیر اضافه میکنیم.
مواد رو سریع و خوب هم میزنیم تا یه مایه یکنواخت بدست بیاد.
حالا مایه رو کاملا روی سطح بیسکوییت پخش کرده و سطحش رو کاملا صاف میکنیم. ظرف رو برای مدت 1 الی 2 ساعت داخل یخچال میذاریم تا مایه خامهای خودش رو بگیره.
بعد از طی این مدت قالب رو از یخچال بیرون میاریم و روش رو با حدود یک لیوان مایع ژلهای که طبق دستور عمل روی بسته ژله آماده کردیم میپوشونیم. باید دقت کنیم تا مایه ژله کمی خنک بشه و بعد روی مخلوط خامه بریزیمش.
حالا کافیه برای 2 تا 3 ساعت دیگه قالب رو داخل یخچال بذاریم تا ژله هم خودش رو بگیره و بعد میتونیم کیک رو از قالب جدا کرده و سروش کنیم...
سرنوشت تلخ عصارخانههای تاریخی ایران
- سرنوشت تلخ عصارخانههای تاریخی ایران
چمدان نوشت: عصارخانه محوطهای بود که وسط آن دو قطعه سنگ گرد روی هم قرار داشت و این دو قطعه سنگ از یک طرف با اهرمی به یک رأس چهارپا مثل الاغ، شتر، قاطر یا اسب متصل بود. با حرکت حیوان که به صورت دورانی صورت میگرفت، سنگ رویی آسیاب به حرکت درمیآمد و با گردش این سنگ، آنچه که وسط سنگ ریخته میشد، نرم میشد. در قسمت بالای سنگ متحرک جایگاهی بود که مواد خرد شونده را داخل آن میریختند تا از داخل سوراخ به زیر سنگ رفته و خُرد شود.
عصارخانه در شهرهای قدیم ایران به آسیابهای مخصوصی اطلاق میشد که از آنها برای خرد کردن مواردی چون سنگ و زردچوبه و فلفل و … استفاده میشد یا مواد نباتی و روغنی مثل کرچک و غوره و … را به داخل آن میریختند تا روغن آنها گرفته شود. عصارخانههای ابتدایی را «چوغنگری» هم میگفتند.
عصارخانههای کهن ایران
تعداد بسیار کمی از از عصارخانههای تاریخی ایران که میتوان آنها را نماد صنعتی ایران قدیم دانست باقی مانده است. از عصارخانهها در یزد، چهارمحال و بختیاری و اصفهان نمونههای متروکی باقی مانده است.
چهار عصار خانه کوچه جهودها، شیخ بهایی، شاهی و پاسنگ در اصفهان باقی است. عصارخانه شیخ بهایی یکی از قدیمیترین کارخانههای روغنگیری اصفهان است که قبل از تبدیل شدن به شکل فعلی به طریق چوغنگری اداره میشد. نمونه سنگهای دستگاه قدیمی این کارخانه در انبار نگهداری میشود.
خارج از اصفهان نیز عصارخانههای فراوانی وجود داشت که پارهای از آنها پابرجاست. از جمله میتوان عصارخانه بزرگ بن اصفهان سده (همایون شهر) را که مجاور چارسوی بازار است را نام برد. در شهررضا و اطراف آن نیز عصارخانههای زیادی وجود داشته که معروفترین آنها حاجی حسین نام دارد. در گلپایگان، اردستان و زواره نیز ویرانههای چند عصارخانه وجود دارد.
عصار خانه شاهی کجاست؟
عصارخانه شاهی یک عصارخانه تاریخی در اصفهان است که در سال 1021 همزمان با احداث بازار بزرگ قیصریه و مدرسه ملا عبدالله به دستور شاه عباس اول ساخته شد. مساحت این عصارخانه در گذشته 1800 مترمربع بوده اما در حال حاضر 380 مترمربع آن باقی مانده است. شترخان، بارانداز و ورودی بازرگانان این عصارخانه در گذر زمان از بین رفته است و فقط یک تیرخانه و دو انبار تو در تو در بخش شرقی تیرخان باقی مانده است.
این عصارخانه در یک طبقه با ارتفاع حدود 11 متر و سه فضای گنبدی شکل با مقطع کجاوه ایجاد شده است که سقفها به سبک طاق ساخته شده و نورگیرهای آن روشنایی عصارخانه را تأمین میکرده است. دلیل ساخت سقف گنبدی شکل نیز خنک نگه داشتن عصارخانه برای نگهداری روغنهای تولیدی بوده است. دانههای گیاهی که در این عصارخانه از آنها روغن تهیه میشده کنجد، پنبه دانه، آفتاب گردان و … بوده است.
سنگ آسیاب عصارخانه شاهی از سال 1340 تا سال 1349 به جای چهارپایان توسط موتور برق به حرکت درمیآمده و بعد از آن به دلیل صنعتی شدن این حرفه، ادامه کار مقرون به صرفه نبوده و عصارخانه به مدت 30 سال تعطیل شده است.
سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان در سال 1379 این عصارخانه را از مالک اعیانی آن خریداری کرد تا مرمت و بازسازی کند. این مرمت در سال 1382 به اتمام رسید و درهای آن به عنوان موزه به روی مردم و گردشگران باز شد.
موزه عصارخانه شاهی در سال 2017 به عنوان برترین موزه کوچک کشور نشان ایکوم (کمیته ملی موزههای ایران) را دریافت کرد.
عصارخانههای چهارمحال و بختیاری
فرخ شهر یا همان «قهفرخ» شهری است با قدمت دیرینه در استان چهارمحال و بختیاری که عصارخانههایی در آن فعال بودهاند. از میان این عصارخانهها تنها دو عصارخانه صالحی و رضوی باقی ماندهاند. این عصارخانهها نیز که در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاند متروکه شدهاند و این شرایط هر روز آنها را به نابودی نزدیک میکند.
روی سنگی که از عصارخانه تخریب شدهای در اصفهان به عصارخانه صالحی چهارمحال و بختیاری منتقل شده این دو بیت نوشته شده است: غرض نقشی است کزما باز ماند ؛ که هستی را نمیبینم بقایی | مگر صاحبدلی روزی به رحمت؛ کند در حق درویشان دعایی
عکس: پانتهآ نیکزاد
2121
-
[unable to retrieve full-text content]
.: Weblog Themes By Pichak :.