تنبل‌ترین ملت‌های دنیا را بشناسید


 

  • تنبل‌ترین ملت‌های دنیا را بشناسید

    مجله فوربز آمریکا نتایج یک پژوهش طولانی پیرامون تنبلی را در بیش از 22 کشور جهان بررسی کرده که حاصل آن به شرح زیر در مجله The Lancet نیز به چاپ رسیده است؛

    10. مالزی، 61.4

    مالزی رتبه دهم جهان در فهرست 10 کشور تنبل دنیا را کسب کرده است. درصد زیادی از مردم مالزی هیچ فعالیت ورزشی انجام نمی‌دهند، در این کشور 61.4 ذکر شده است.

    9. امارات متحده عربی 62.5

    با وجود تلاش‌های زیادی که حکومت امارات برای تشویق مردم برای انجام فعالیت‌های ورزشی انجام می‌دهد، در عین حال درصد افرادی که در این کشور از تنبلی رنج می‌برند، به 62.5 می‌رسد و این میزان در مقایسه با سایر ملل دنیا درصد قابل توجّهی است.

    8. انگلستان، 63.3

    بر خلاف آنچه بسیاری انتظار دارند، ساکنان انگلستان یکی از تنبل‌ترین مردم قاره اروپا به شمار می‌روند. انگلستان رتبه هشتم جهان را از نظر تنبلی کسب کرده است. انگلیسی‌ها از تنبلی و کمبود فعالیت‌های ورزشی رنج می‌برند. 63.3 مردم انگلستان تنبل اند.

    7. کویت، 64.5

    مردم کویت رتبه هفتم جهانی تنبل‌ترین مردم دنیا را کسب کرده اند. درصد شهروندان کویتی که هیچگونه فعالیت ورزشی انجام نمی‌دهند 64.5 است.

    6. میکرونزی 66.3

    ایالات فدرال میکرونزی که به آن میکرونزی گفته می‌شود، یک کشور در در غرب اقیانوس و مجموعه‌ای از جزایر در نزدیکی فیلیپین و اندونزی است. ساکنان این کشور، رتبه ششم تنبل‌ترین مردم جهان را با 66.3 کسب کرده اند.

    5. آرژانتین، 68.3

    آرژانتین رتبه پنجم را در فهرست ده کشور تنبل جهان را دارد. میزان تنبلی در این کشور به 68.3 می‌رسد.

    4. صربستان، 68.3

    صربستان در رتبه چهارم تنبل‌ترین کشورهای جهان قرار دارد. میزان مردمی که در این کشور از تنبلی رنج می‌برند و هیچ فعالیت ورزشی ندارند به 68.3 می‌رسد.

    3. عربستان سعودی 68.8

    عربستان سعودی رتبه سوم تنبل‌ترین کشور جهان و رتبه نخست را در میان کشورهای عربی دارد. میزان تنبلی در این کشور به 68.8 می‌رسد.

    2. سوازیلند، 69

    سوازیلند (اسواتینی) کشوری کوچک در جنوب آفریقا و تنبل‌ترین کشور در قاره آفریقا به شمار می‌رود و میزان تنبلی ساکنان آن به 69 درصد می‌رسد.

    1. مالت 71.9

    مردم جزیره مالت کشوری در جنوب اروپا در مرکز دریای مدیترانه رتبه نخست را در فهرست تنبل‌ترین مردم دنیا کسب کرده اند. درصد تنبلی در این کشور 71.9 است.

    23231




تحلیل‌های روان‌شناسی «معتمدی» از «ترس مردن» تا «کودکان و مرگ»


 

  • تحلیل‌های روان‌شناسی «معتمدی» از «ترس مردن» تا «کودکان و مرگ»

    باورهای «مرگ» و آئین های برای «مردگان» از جمله موضوعات جامعه شناسی و رفتارشناسی مذهبی مورد بررسی بوده است. مرگ از عوامل مهم تشکیل‌دهنده ساختار نظم اجتماعی است و همچون الهه‌ای الهام‌بخش نقش آفرین صحنه مذاهب، فلسفه‌ها، ایدئولوژی‌های سیاسی و هنرهاست و ارزش‌های فرهنگی و فرآیندهای محوری اجتماعی را رونمایی می‌کند. مرگ عاملی است که در تماس با هر نظم فرهنگی باورها، ارزش‌های فرهنگی و ملاحظات اصلی آن فرهنگ را آشکار می‌سازد. دکتر غلامحسین معتمدی ، عضو گروه نخبگان خبرآنلاین این موضوع را در یادداشتی با عنوان « مرگ و فرهنگ؛ ارزیابی نظام میرایی» تحلیل کرده است.

    دکتر معتمدی از جمله روانشناسانی ست که مقالات متعددی را در نسبت با مرگ و مسائل مختلف زندگی تشریح و تبیین کرده است. شخصیت و مرگ، درد و مرگ، کودک و مرگ، تنهایی و مرگ، بدبینی و مرگ، خوش باشی و مرگ، تکنولوژی و مرگ و... مقالات تحلیلی مختلفی ست که این روانشاناس در گروه نخبگان خبرآنلاین منتشر کرده است.

    برای مطالعه مقالات این استاد دانشگاه، اینجا را کلیک کنید.

    همچنین گزارشی امروز درباره روز عید مردگان با عنوان « جشن مُردگان؛ از آئین‌های مازندرانی تا جشن‌های آمریکایی» منتشر شده است.




هشدار به بیمارستان‌ها؛ ارجاع بیماران ممنوع است


 

  • هشدار به بیمارستان‌ها؛ ارجاع بیماران ممنوع است

    قاسم جان بابایی، روز شنبه در همایش سراسری دفاتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات دانشگاه‌های علوم پزشکی و سازمان‌های تابعه وزارت بهداشت، با بیان اینکه تخلفات در حوزه سلامت به دو بخش تعرفه‌ای و پزشکی تقسیم می‌شوند، افزود: تخلفات تعرفه‌ای عمدتا خود را به صورت دریافت وجوه غیرمتعارف نشان می‌دهد که گزارشاتی از این نوع تخلف در استان‌ها داشته‌ایم. باید توجه کرد که با سرعت‌ بخشیدن به برخوردها، می‌توان این نوع تخلفات را کاهش داد. تجربه نشان داده است که اگر در حوزه وجوه غیرمتعارف با سرعت و جدیت برخورد شود، ‌اثرات پیشگیری‌کننده بالایی خواهد داشت.

    وی ادامه داد: در عین حال همچنان مهم‌ترین عامل نارضایتی مردم در حوزه سلامت، ‌شکایت از نوع برخورد کارکنان و اعضای تیم درمان است. لازم است که دانشگاه‌ها در این زمینه کار کرده و آموزش‌های لازم را ارائه دهند. البته معاونت درمان نیز در این راستا برنامه‌ای را تدارک دیده است که بر اساس آن مثلا قرار است برای پزشکان کارنامه‌ای در نظر بگیریم که نوع رضایتمندی مردم از پزشک و پرسنل نیز در آن وجود دارد و در پرداختی‌هایشان موثر خواهد بود.

    جان‌بابایی با بیان اینکه بیشترین آمار مربوط به نارضایتی از کادر درمانی در حوزه اورژانس‌های بیمارستانی است، افزود: این نارضایتی ناشی از این است که یا مدیریت درمان بیمار به خوبی انجام نمی‌شود و یا اگر مدیریت درمان را به خوبی هم انجام می‌دهند، اما ارتباط مناسبی برقرار نشده و به بیمار و خانواده‌اش توضیح لازم و مکفی در این باره داده نمی‌شود.

    معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه به زودی بسته خدمات سرپایی درمان را ابلاغ خواهیم کرد، گفت: یکی از مشکلات و نگرانی‌های ما مربوط به مراکز جراحی محدود است؛ متاسفانه گاهی می‌بینیم که یک جراحی تخصصی در یک مرکز جراحی محدود انجام می‌شود که عوارض این کار بسیار بالا بوده و می‌تواند به جان بیماران آسیب وارد کند. همچنین گاهی برخی مطب‌ها خدماتی را ارائه می‌دهند که اصلا نباید در مطب انجام شود. بر همین اساس در حال تدوین بسته خدمتی سرپایی و بسته خدمتی در مطب‌ها هستیم.

    جان‌بابایی با تاکید بر ممنوعیت ارجاع بیماران به خارج از بیمارستان برای تهیه دارو و تجهیزات پزشکی، افزود: هیچ بیمارستانی اعم از خصوصی، دولتی و...، حق ندارد بیمار را برای تهیه دارو و تجهیزات پزشکی به خارج از بیمارستان بفرستد، ‌بلکه باید دارو و تجهیزات مورد نیاز بیمار را در داروخانه بیمارستان تهیه کند. در عین حال هیچ پزشکی هم حق ندارد که بیمار را به داروخانه یا شرکتی خاص بفرستد. حتی در بیمارستان‌های خصوصی اگر بیمار اصرار بر استفاده از برندی خاص داشت، پزشک باید لیست آن را در اختیار داروخانه بیمارستان قرار دهد تا برای بیمار تهیه شود.

    وی تاکید کرد: در صورت بروز این تخلف، درجه اعتباربخشی بیمارستان کسر می‌شود و بیمارستان موظف است که درجه اعتباربخشی بیمارستان را در محلی که قابل دید باشد، ‌نصب کند. دکان و دستگاهی که سال‌ها پیش در کنار بیمارستان‌ها به راه افتاده و دارو و تجهیزات به مردم می‌فروشند باید جمع شوند. خوشبختانه این موضوع بعد از طرح تحول سلامت به حداقل رسید و نباید به شیوه پیشین بازگردیم. حقوق بیماران در اولویت است و در این زمینه با کسی تعارف نداریم. زیرا بیمار محور همه خدمات ما در بیمارستان‌هاست.

    47232




چرا سالروز درگذشت شهریار به عنوان روز ادب فارسی انتخاب شد؟


 

  • چرا سالروز درگذشت شهریار به عنوان روز ادب فارسی انتخاب شد؟

    زبان و ادبیات فارسی به عنوان دومین زبان جهان اسلام و زبان حوزه فرهنگ و تمدن ایرانی، با هزاران آثار گران سنگ در زمینه های مختلف ادبی، عرفانی، فلسفی، کلامی، تاریخی، هنری و مذهبی همواره مورد توجه و اعتقاد ایرانیان و مردمان سرزمین های دور و نزدیک بوده است. با وجود حوادث و رویدادهای پرتب‌وتاب و گاه ناخوشایند، باز هم این زبان شیرین و دلنشین در دورترین نقاط جهان امروزه حضور و نفوذ دارد.

    این حضور و نفوذ تا بدانجا شد که روز بیست و هفتم شهریور، سالروز درگذشت شهریار، شاعر معاصر ایرانی (1285 تا 1367) ، با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، روز ملی شعر و ادب پارسی، نامیده شده است. با اینکه این نامگذاری در تقویم ملی کشور امری فرخنده است، عده ای همزمانی آن را با روز درگذشت استاد شهریار را نادرست و ناشی از نفوذ سیاسی پیشنهاددهنده می دانند. در آستانه روز ادب فارسی علی‌اصغر شعردوست سیاستمدار و محقق ایرانی که سوابقی؛ چون سفیر ایران در تاجیکستان، نماینده مردم تبریز اسکو آذرشهر در دوره? ششم مجلس شورای اسلامی و اولین دبیر شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور را در کارنامه خود دارد و نیز پیشنهاددهنده زادروز شهریار به نام روز شعر و ادب فارسی است، گفت وگو کرده ایم.

    درباره انگیزه اولیه نامگذاری روز درگذشت شهریار به عنوان روز شعر و ادب بفرمایید.
    این سؤال دو بخش را شامل می شود؛ اول اینکه چه ضرورتی داشت روزی برای شعر و ادب فارسی و به‌ویژه شعر در تقویم رسمی سالانه کشور وجود داشته باشد و چرا این روز با استاد شهریار پیوند داشته باشد. تا زمان طرح و تصویب این پیشنهاد ما هیچ روزی را به عنوان روز شعر و ادب در تقویم کشور نداشتیم؛ در حالیکه نزد ما ایرانیان شعر همواره عالی‌ترین و ناب‌ترین صورتی بوده است که در هنر کمال مجال بروز می‌یابد.

    کمتر ملتی را می‏ توان در جهان یافت که این همه به شعر پرداخته و گنجینه ‏ای غنی و ارزشمند به این عظمت داشته باشد. منزلت شعر نزد ایرانیان به اندازه‌ای است که به رغم ساختار وهمی شعر، ارزشمندترین مفاهیم دینی و هنری و تاریخی ما به شعر گفته شده است. به عبارتی در همه ادوار تاریخ، با شعر نوشت و خواند داشته  و زندگی کرده‏ ایم. شعر همزاد تاریخی ماست. جالب اینکه، با وجود این همه قرابت و مؤانست روحی و معنوی با شعر، کمتر به بحث و تفسیر و کشف ماهیت آن پرداخته ‏ایم. گویی از فرط روشنی موضوع نیازی به تعریف آن نداشته‏ ایم. هنر شعر در خون ما جاری و ساری بوده است.

    با این حال به‌رغم وجود نام های بزرگانی در تقویم بزرگداشت شاعران بزرگ متقدم همچون شاعرِ شاعرانِ ایران‏ فردوسی، مایه سربلندی ایران و ایرانیان حافظ و سعدی و عطار در مناسبت های سال توجهی به بزرگداشت شعر معاصر ایران نشده بود. این نقص را با توجه به مسئولیت های مختلف فرهنگی ام در دو دهه پیش از طرح این موضوع احساس کردم و در این اندیشه بودم برای پرداخت به شعر معاصر و شاعران توانایی که در دوران ما زندگی می‌‏کنند باید مناسبتی وجود داشته باشد. این مناسبت باعث خواهد شد همانند توجه به سایر وجوه هنر کشور؛ از قبیل موسیقی، تئاتر، سینما و هنرهای تجسمی به این نوع فاخر و فخیم هنر ایران  نیز توجه شود. به این دلیل اختصاص روزی به شعر و ادب کشور را ضروری تشخیص داده و به اندیشه طراحی این موضوع افتادم.
     

    شاعران نام‌آور بسیاری داریم، اما شهریار چه ویژگی خاصی دارد که روز درگذشت ایشان را به عنوان روز شعر ادب و پارسی انتخاب و پیشنهاد کردید؟
    در مورد اینکه چرا استاد شهریار و روز وفات آن شاعر حکیم را پیشنهاد کرده ام در تاریخ ادبیات هر سرزمین، شاعران و نویسندگان کم‌شماری هستند که چون ستون های استوار، آسمان آن سرزمین را بر سر انبوه شاعران و نویسندگان دیگر نگاه می‏دارند. چنین نوابغی هر چند سده یک بار ظهور می‏‌کنند. تاریخ ادبیات یک ملت برای ظهور چنین نوادری به ادوار مختلف تقسیم می‏‌شود. شاعرانی چون فردوسی، نظامی، خاقانی، مولوی، حافظ، سعدی و صائب از ارکان شعر ما به شمار می‏‌روند و در پیدایی ادوار مهم ادبی نقش اساسی دارند.

    اما در این انتخاب و پیشنهاد من به معاصرت توجه داشتم؛ به عبارتی برای توجه بایسته به شعر و شاعران امروز باید شاعر مورد نظر مناسبتی با دوران ما می داشت، از سوی دیگر همگاهی این مناسبت با هر کدام از شعرای متقدم گذشته بحث برانگیز بود، همان پیش بینی که بعد از تصویب این موضوع در انتقادها مطرح بود. عده ای معتقد بودند مناسبت شعر و ادب فارسی باید پیوند با حکیم ابوالقاسم فردوسی داشته باشد و عده ای از منتقدان به تناسب آن به حافظ یا سعدی اعتقاد داشتند، به همین ترتیب برخی به همگاهی روز شعر و ادب با مولوی معتقد بودند و هرکدام استدلال هایی داشتند که به فرض پیشنهاد هر کدام باز هم جای مجادله و مباحثه باز بود. اما به دلایل گفته‌شده و بسیاری دلایل دیگر به شاعر بزرگی از شاعران هم‌روزگار نظر داشتم و در میان شاعران و بزرگان شعر معاصر کشور استاد سید محمد حسین شهریار، به گواهی بسیاری منتقدان و محققان برجسته و به تصریح همگنانش، همچنین تأیید ذوق عمومی، درخشان ترین چهره شعر معاصر ایران است.

    241241




بیمه درمان اعتیاد طی چندروز آینده به معتادان تعلق می‌گیرد


 

  • بیمه درمان اعتیاد طی چندروز آینده به معتادان تعلق می‌گیرد

    به گزارش خبرآنلاین به نقل از روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر؛ سردار منتظرالمهدی با بیان این مطلب، اظهار داشت: با پیگیری‌های مکرر ستاد مبارزه با موادمخدر و همکاری سازمان بیمه سلامت، بیمه درمان برای سه هزار نفر معتاد در کشور از مهرماه سال‌جاری برقرار می‌شود.

    وی با اشاره به اینکه در زمان درمان، حمایت‌های بیمه‎ای بسیار مهم است؛ گفت: یکی از برنامه‎های مهم ستاد مبارزه با موادمخدر فراهم کردن سازوکار بیمه برای معتادان است و سعی بر آن است، تا این روند برای تمام افراد معتاد تحت پوشش بیمه تا سال آینده ادامه داشته باشد.

     سعید منتظرالمهدی افزود: بسیاری از معتادان از ادامه فرآیند درمانی خود به دلیل هزینه بالای درمان منصرف می‌شوند و این درحالی است که اگر این افراد حمایت شوند، مجدداً به چرخه اعتیاد بازنخواهند گشت.

    وی در پایان گفت: نگاه ما بیشتر، حمایتی است تا گروه‌های در معرض خطر و آسیب را تحت پوشش و حمایت قرار دهیم.

    235232