سفارش تبلیغ
صبا ویژن

طراحی کرم رباتیک؛ راهی برای کنترل بهتر سکته‌های مغزی


 

  • طراحی کرم رباتیک؛ راهی برای کنترل بهتر سکته‌های مغزی

    یکی از دلایل اصلی مرگ و ناتوانی‌ها در آمریکا سکته مغزی است. اما برطرف کردن انسدادها و گرفتگی‌های رگ‌ها در 90 دقیقه‌ی ابتدایی درمان تا حد قابل توجهی می‌تواند احتمال زنده ماندن بیمار را افزایش دهد. این فرایند پیچیده است، با این حال نیاز به جراحان ماهری برای هدایت یک سیم نازک از طریق رگ‌های مغزی بیمار و به دنبال آن برطرف کردن و درمان لخته و گرفتگی دارد. نه تنها این سیم‌ها می‌توانند به رگ‌های مغزی آسیب وارد کنند بلکه در طی این فرایند جراحان در معرض اشعه فلوروسکوپی قرار می‌گیرند. هنوز جای پیشرفت بسیاری برای این فرایند وجود دارد. 

    این مهندسان با بهره گیری از تخصص خود در زمینه هیدروژل های زیست سازگار بر پایه آب و استفاده از آهنربا برای دستکاری ماشینهای ساده، کرم رباتیکی را طراحی کرده‌اند که دارای یک هسته منعطف از جنس آلیاژ نیکل تیتانیوم است که می‌تواند پس از خم شدن به شکل اصلی خود بازگردد. سپس این هسته در یک خمیر پلاستیکی که ذرات مغناطیسی در آن قرار داشت، پوشیده شد و بعد از آن در یک لایه از هیدروژل پیچیده شد تا به کرم رباتیک اجازه دهد بدون ایجاد اصطکاک که موجب آسیب به رگها میشود، از درون آن‌ها عبور کند. 

    gizmodo

    2121




خوراک مرغ رژیمی با سس بالزامیک


 

  • خوراک مرغ رژیمی با سس بالزامیک

    خوراک مرغ رژیمی با سس بالزامیکاختصاصی تابناک باتو؛ خوراک مرغ با سس بالزامیک، از جمله غذاهای رژیمی است که زمان کمی برای پخت آن صرف می‌شود. برای آشنایی با روش تهیه این غذای خوشمزه، با ما همراه باشید.

    خوراک مرغ رژیمی با سس بالزامیک


    مواد لازم:

    سینه‌ی مرغ: 500 گرم

    نمک: یک قاشق چایخوری

    فلفل سیاه: یک چهارم قاشق چایخوری

    پیازچه: 4 عدد

    سرکه بالزامیک: یک چهارم پیمانه

    روغن: یک قاشق غذاخوری

    طرز تهیه:

    ظرف مناسبی را انتخاب کرده و با روغن آن را کاملا چرب می‌کنیم.

    سینه‌ی مرغ را به مخلوط نمک و فلفل، آغشته می‌کنیم.

    ظرف حاوی روغن را روی حرارت متوسط قرار داده و پس از داغ شدن روغن، سینه‌ی مرغ را داخل آن قرار می‌دهیم.

    وقتی دو طرف مرغ، برشته شد، حرارت را کم کرده و در ظرف را قرار می‌دهیم تا مرغ با حرارت ملایم، پخته شود.

    پس از گذشت این زمان، پیازچه‌ی خرد شده را به مرغ اضافه کرده و کمی تفت می‌دهیم.

    در پایان، سرکه‌ی بالزامیک را اضافه کرده و کمی مرغ را داخل سرکه تفت می‌دهیم تا کاملا مزه‌دار شود.

    برای تزیین و سرو این غذا، می‌توانید از سبزیجات تازه یا بخارپز شده استفاده کنید.

    ترجمه و تنظیم: تابناک باتو

    منبع: sayidaty




اهدای مدال نخل آکادمیک فرانسه به ریاضیدان ایرانی


 

  • اهدای مدال نخل آکادمیک فرانسه به ریاضیدان ایرانی

    به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه تهران، دکتر سیامک یاسمی عضو هیأت علمی دانشکده ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر پردیس علوم دانشگاه تهران، موفق به دریافت نشان نخل آکادمیک فرانسه شد.

    نشان نخل علمی یکی از مدال‌های دولت فرانسه است که به افراد برجسته و سرشناس علمی اعطا می‌شود. این نشان از سال 1808 میلادی توسط ناپلئون به عنوان مدال افتخار به افراد برجسته دانشگاه پاریس اهدا شد. از سال 1866 میلادی این مدال به افراد غیرفرانسوی که در گسترش ارتباط علمی بین کشور خود و فرانسه اقدامات اساسی به انجام رسانده باشند، نیز اهدا می‌شود.

    دکتر سیامک یاسمی رئیس دانشکده ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر پردیس علوم و نخستین ریاضیدان ایرانی عضو دائمی فرهنگستان علوم جهان است که در فهرست دانشمندان یک درصد برتر جهان قرار دارد.




نمایشگاه خودروی فرانکفورت در تسخیر ماشین‌های برقی


 

  • نمایشگاه خودروی فرانکفورت در تسخیر ماشین‌های برقی

    به نوشته وال استریت جورنال  شرکت‌های فولکس‌واگن، پورشه و دایملر (تحت مالکیت مرسدس بنز) همگی در نمایشگاه خودروی فرانکفورت مدل‌های جدید برقی را معرفی کرده‌اند. مدیران این شرکت‌ها همچنین می‌گویند روند برقی کردن ماشین‌های تولیدشان را  ادامه خواهند داد و در آینده مدل‌های برقی و هیبریدی بیشتری را وارد بازار خواهند کرد.

    اما شرکت‌های خودروسازی با توجه با اینکه هنوز قیمت‌های این نوع ماشین‌ها بالا است و تقاضای مصرف‌کنندگان برایشان زیاد نیست، خواستار کمک دولت‌های اروپایی از طریق کاهش مالیات و امتیازات قانونی هستند تا ساخت این ماشین‌ها به صرفه‌تر شود و جذابیت بیشتر برای خریداران پیدا کند.

    هربرت دایس، مدیر عامل فولکس‌واگن در این باره می‌گوید: «بازار ماشین‌های برقی به طور طبیعی رشد نخواهد کرد. دادن امتیازات نقش مهمی در این مورد ایفا خواهد کرد.» 

    فولکس‌واگن که بزرگترین شرکت خودروسازی جهان است، این هفته ماشین جدید تمام‌برقی فشرده‌اش با نام ID.3 در نمایشگاه فرانکفورت عرضه کرد.

    فروش ماشین‌های برقی در اروپا که سخت‌ترین محدودیت‌های قانونی بر گازهای خروجی ماشین‌ها را دارد، هنوز چندان دلگرم‌کننده نیست. در نیمه اول سال میلادی جاری ماشین‌های برقی و هیبریدی فقط 2.4 درصد کل بازار فروش خودرو در اتحادیه اروپا را به خود اختصاص دادند.

    بازار ماشین‌های برقی در سطح جهانی هم هنوز سهم کوچکی دارد، اما شرکت‌های خودروسازی و قطعه‌سازان می‌گویند گزینه‌ای به جز اختصاص دادن بیشتر بودجه‌های پژوهشی‌شان برای ساخت مدل‌های برقی را ندارند.

    مقررات سخت‌تر در اروپا، چین و آمریکا بر گازهای خروجی ماشین‌ها راهی برای شرکت‌های خودروسازی به جز فروش بیشتر مدل‌های برقی باقی نمی‌گذارد. این وضعیت باعث شده است که بسیاری از شرکت‌های خودروسازی پول بیشتری را صرف پژوهش در فناوری باتری‌های ماشین و ساختن شبکه‌ای از ایستگاه‌های کنار جاده‌ای شارژ ماشین برای حمایت از ماشین‌های برقی کنند. برای مثال، فولکس‌واگن حدود یک میلیارد دلار در شرکت نوپای سوئدی نورث‌ولت ای‌بی سرمایه‌گذاری کرده است تا یک کارخانه باتری در آلمان بسازد.

    میزان سود خودروسازانی ماند دایملر و بام‌و به خاطر سرمایه‌گذاری عظیمی که برای ساخت ماشین‌های برقی کرده‌اند، کاهش یافته است، اما این شرکت‌های می‌گویند گزینه دیگری در مقابل ندارند.  نیکولاس پیتر، مدیر ارشد مالی بی‌ام‌دبلیو در این باره می‌گوید: «ما مجبور در این حوزه سرمایه‌گذاری کنیم و نسبت به سایر شرکت‌ها در وضعیت بهتری برای پرداخت تاوان این کار هستیم. ماشین‌های برقی رایگان تولید نمی‌شوند.»

    تولید یک ماشین برقی به طور کلی  نسبت به تولید ماشین مشابه بنزینی حدود 12000 دلار خرج بیشتری دارد و حدود 5 سال طول می‌کشد تا این اختلاف در هزینه تولید جبران شود. فقط باتری ماشین‌های برقی بین 5500 تا 7700 دلار خرج برمی‌دارد.

    خودورسازان در صورتی که پیشرفت راهگشای تکنولوژیکی در زمینه ساخت ماشین‌های برقی رخ ندهد، برای کاهش قیمت باید تولید شمار بیشتر ماشین و اقتصاد فروش تکیه کنند.

    اولا کالنیوس، مدیرعامل دایملر می‌گوید: «تردیدی نداریم که چند سال آینده باید هزینه‌های تولید ماشین‌های برقی را کاهش دهیم. شما نمی‌توانید دقیقا تعیین کنید که مشتریان چه چیزی را خواهند خرید.»

    دایملر این  هفته در نمایشگاه فرانکفورت طرحی از یک گونه تمام‌برقی از مدل پرچمدار سدان کلاس 8 خود را رونمایی کرد.




شیوه پذیرش پژوهشگران پسادکتری در دانشگاه تهران اعلام شد


 

  • شیوه پذیرش پژوهشگران پسادکتری در دانشگاه تهران اعلام شد

    به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دانشگاه تهران، پذیرش پژوهشگران متقاضی دوره‌های پسادکتری در دانشگاه تهران از طریق سامانه جامع آموزش دانشگاه تهران به نشانی اینترنتی https://ems1.ut.ac.ir/home/balancer/balancer.aspx?vv=2&cost=main امکان‌پذیر است. کلیه متقاضیان برای ثبت‌نام و ارائه درخواست برای فعالیت در قالب دوره‌های پسادکتری دانشگاه تهران، لازم است به این سامانه مراجعه کنند.

    پژوهشگران علاقه‌مند برای نام‌نویسی در دوره پسادکتری که از رساله خود دفاع کرده‌اند و حداکثر 5 سال از تاریخ فارغ‌التحصیلی آنها گذشته باشد و مشکل نظام وظیفه نداشته باشند، می‌توانند در این فراخوان شرکت کنند.

    بر این اساس، پژوهشگران متقاضی می‌توانند مدارک خود را که شامل سوابق آموزشی و فعالیت‌های پژوهشی، تصویر همه مقالات علمی و پژوهشی، تصاویر کارت ملی و شناسنامه و برگ پایان خدمت است، به همراه کلیه فرم‌های پذیرش این دانشگاه در سامانه جامع آموزش دانشگاه تهران ارائه کنند.