سفارش تبلیغ
صبا ویژن

جریمه و زندان برای قطع درخت در حیاط خانه شخصی


 

  • جریمه و زندان برای قطع درخت در حیاط خانه شخصی

    به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مجازات از بین بردن درختان در قوانین، مجازات نسبتا سنگینی است. یکی از قوانینی که این اقدام را جرم تلقی کرده مربوط به قانون مجازات اسلامی است که بر اساس قانون حفظ و گسترش فضای سبز شهرها، علاوه بر  جریمه، زندان را هم برای قطع درخت پیش بینی کرده است.

    قانون حفظ و گسترش فضای سبز شهرها که ابتدا در سال 1352 به تصویب مجلس شورای ملی رسید و پس از آن با تغییراتی که شورای انقلاب در سال 1359 در آن داد، متن آن اصلاح شد و پس از سالها متن موجود آن در سال 1388 به تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار گرفت.

    در ماده یک این قانون آمده است: به منظور حفظ و گسترش فضای سبز و جلوگیری از قطع بی رویه درختان، قطع هر نوع درخت و یا نابود کردن آن به هر طریق در معابر، میادین، بزرگراهها، پارکها، بوستان ها، باغات و نیز محل هایی که به تشخیص شورای اسلامی شهر، باغ شناخته شوند در محدوده و حریم شهرها بدون اجازه شهرداری و رعایت ضوابط مربوط ممنوع است.

    آنقدر متن این ماده گسترده و فراگیر است که تقریبا قطع هر نوع درخت را در فضای عمومی و حتی اماکن خصوصی که باغ شمرده می شود، ممنوع کرده و طبق ماده قانونی که بالاتر عنوان شد، مجازات آن حبس و جریمه خواهد بود. بخش مجازات مالی عنوان شده در این ماده علاوه بر جریمه ای است که شهرداری به عنوان جریمه اداری قطع درخت، از فرد خاطی دریافت می کند.

    یعنی کسی که درختی را قطع کند، هم باید مجازات حبس و پرداخت جریمه قانونی دادگاه را تحمل کند و هم جریمه اداری که شهرداری در کمیسیون مربوطه، تعیین می کند را بپردازد.

    مشروح کامل این گزارش را (اینجا) بخوانید.

    235231