انتقال پادگان تبریز تا پایان سال
- انتقال پادگان تبریز تا پایان سال
در این زمینه طرحهای مختلفی پیشنهاد شده و حتی از مشاورانی بزرگ خواسته شده طرحهای خود را برای ساخت این پارک ارائه دهند. در اواخر سال گذشته و با احداث خیابان شهدای ارتش زمزمهها در مورد احداث این پارک قوت گرفت اما اجرای آن به علت تداوم استقرار ارتش در این محل متوقف شد و شهروندان همچنان نظارهگر وضعیت قبلی در این محل هستند.
- استانداری در نقش هماهنگ کننده
چند هفته قبل جلسهای در استانداری آذربایجان شرقی با حضور معاونان استاندار، شهردار تبریز و فرماندهان ارتش و نمایندگانی از ارتش جمهوری اسلامی تشکیل شد و موضوع انتقال پادگان از محل فعلی و تسریع در آن بررسی شد. در این جلسه با توجه به تاخیر ارتش در جابهجایی از محل فعلی و موضوعات ترافیکی که با توجه به بهرهبرداری از خیابان شهدای ارتش تشدید شده بود، بررسی شد و نمایندگان ارتش نیز مشکلات خود را بیان کردند. با توجه به کندی روند احداث پادگان در محل جدید و دلایل ارائه شده در نهایت مقرر شد محل فعلی تا پایان سال کاملاً تخلیه و به شهرداری واگذار شود تا روند احداث پارک جدید با عنوان باغشمال در 10 هکتار از محل فعلی از ابتدای سال جدید آغاز شود. استانداری آذربایجان شرقی هم در این جلسه به عنوان مدیریت ارشد اجرایی در استان مسئولیت نقل و انتقال قانونی و حل مشکلات احتمالی را با توجه به استقرار مجموعههای فرهنگی و مذهبی خارج از مدیریت شهرداری در این محل بر عهده گرفت.
- تغییر نقشه پارک بزرگ باغشمال
شهردار تبریز در گفتوگو با همشهری با اشاره به طرحهای متعدد در مورد احداث پارک بزرگ باغشمال در محل فعلی پادگان ارتش اظهار میکند: با توجه به نیازهای شهری و شرایطی که در پادگان ارتش وجود دارد، تصمیم گرفته شده از این محل به عنوان یک مجموعه تفریحی، فرهنگی، اجتماعی و تاریخی استفاده شود. علاوه بر این امکان استقرار شرکتهای نوپای استارتآپ با هدف حمایت از جوانان خلاق هم فراهم خواهد شد. «ایرج شهینباهر» میافزاید: در بررسیها و بازدیدهایی که با حضور معاونان شهرداری، فرماندهان ارتشی همچنین کارشناسان شهری از محل فعلی پادگان ارتش صورت گرفت، اعلام شد بخشی از سالنها و آسایشگاههای فعلی این پادگان دارای قدمت بالای 80 سال هستند و بر همین اساس اهمیت نگهداری تاریخی این مجموعه هم وجود دارد.
وی بیان میکند: در این زمینه یکی از آسایشگاههای فعلی به موزه ارتش اختصاص پیدا میکند و با آثاری که خود ارتش در اختیارمان قرار میدهد این موزه را تجهیز میکنیم؛ البته صحیح هم نیست که این محل با این قدمت نظامی در شهر مورد بیتوجهی قرار گیرد و به کل تخریب شود.
شهردار میافزاید: بخشهای دیگری از این مجموعه را با پیگیریها و رایزنیهایی که با مجموعههای فرهنگی در تبریز داریم برای استفاده هنرمندان، کودکان و استفادههای دیگر در نظر میگیریم و تمام این طرحها در قالب فاز یک انجام میشود.این مسئول تاکید میکند: مطالعات فازهای 2 و 3 این باغ بزرگ را هم با همکاری مشاوران شهرداری آغاز کردهایم و امیدواریم مجموعه فرهنگی و تفریحی مناسبی در این محل به وجود بیاید؛ همچنین فضای سبزی که از گذشته در این محل به وجود آمده هم حفظ میشود. درختان قدیمی و فضای سبز خوبی در این مجموعه وجود دارد که حفظ آن ضروری است. شهینباهر درباره اینکه با توجه به تاخیر در واگذاری این محل به شهرداری مطالبه شهروندان در استفاده سریعتر از این محل چگونه پاسخ داده میشود، عنوان میکند: با توافقی که با ارتش داشتیم برخی اقدامات در داخل محوطه قبل از واگذاری کامل هم آغاز میشود و بخشی از مراحل آمادهسازی را انجام میدهیم.
- همکاری شورا در تامین بودجه باغشمال
عضو شورای اسلامی شهر تبریز و سخنگوی این شورا هم درباره اجرای این طرح از سوی شهرداری اظهار میکند: در تمام شهرهای کشور و کلانشهرها پادگانها به خارج از شهر منتقل شدهاند و در تبریز هم این انتقال با همکاری دستگاههای مختلف انجام میشود. با توجه به اینکه 10 هکتار از پادگان در داخل حریم شهری است، امیدواریم در موعد مقرری که توافق شده این انتقال انجام شود. «کریم صادقزاده» با بیان اینکه شورای اسلامی شهر تلاش میکند پس از واگذاری این محل، بودجه لازم را اختصاص دهد، میافزاید: طبیعی است با توجه به مشکلات مالی، بودجه در نظر گرفته شده متناسب با امکانات موجود باشد و شورای اسلامی شهر تاکید دارد از فضاهای موجود بیشترین بهره را ببرد. وی تاکید میکند: با توجه به رایزنیهای متعدد در شورا در مورد احداث این پارک به این نتیجه رسیدیم که با الگوگیری از باغ کتاب بزرگ در تهران و تجربه موفقی که این باغ کتاب توانسته است کسب کند، این محل به عنوان یک مجموعه بزرگ فرهنگی و تفریحی در مرکز شهر در اختیار شهروندان قرار گیرد.
صادقزاده عنوان میکند: پروژههایی مانند احداث سالنهای سینمایی کوچک برای کودکان، پردیسهای فرهنگی برای شهروندان، همچنین سالنهای نمایش و تمرین برای گروههای هنری در این محل در نظر گرفته میشود و تفاهمنامههایی هم با بخشهای مختلف در این زمینه امضا شده است. این مسئول ادامه میدهد: از نظر فضای تفریحی و فرهنگی مناسب کودکان در تبریز با مشکل فضا مواجه هستیم که در این محل سعی میشود شهر کودک به معنای واقعیتر احداث شود.
- انتقال پادگان و اجرای چند طرح عمرانی و گردشگری در شهر
چند سال پیش بود که طرح انتقال پادگان ارتش به خارج از شهر تبریز مطرح شد، اما بعد از کش و قوسهای فراوان بالاخره در سال 96 طرح انتقال پادگان لشکر 21 حمزه سیدالشهدای ارتش جمهوری اسلامی آغاز شد. بر اساس آنچه در «قانون فروش و انتقال پادگانها و سایر اماکن نیروهای مسلح به خارج از حریم شهرها» آمده است، این اراضی برای خروج از شهرها با 3 روش مزایده، توافق یا فروش قابلیت معامله دارند و منابع مالی خرید این زمینها هم باید در بودجه سنواتی دولت یا از طریق عرضه اوراق مشارکت دیده شود.
شهرداری هم میتواند بعد از تعیین تکلیف برای نحوه تملک، این اراضی را از سوی وزارتخانههای دفاع، راهوشهرسازی و کشاورزی، عرصههای آزادشده به نفع شهر در اختیار بگیرد. سال 1390 بود که انتقال این پادگان در صحن علنی سومین دوره شورای اسلامی شهر تبریز مطرح شد و با وجود اینکه این طرح موافقان و مخالفانی داشت، سرانجام طرح انتقال این پادگان در دستور کار شهرداری تبریز قرار گرفت. در تهران و برخی شهرهای دیگر نیز پادگانهای نظامی به خارج از شهر منتقل شدند و با تصمیم نهادهای بالادستی تغییر کاربری دادند؛ برای مثال در تهران پادگانهایی مثل «باغشاه»، «جی»، «جمشیدیه»، «عشرتآباد»، «06» و «قلعهمرغی» تخلیه و به مکانهای دیگری منتقل شدند و این اماکن به موزه و فرهنگسرا و دانشگاه و... تبدیل شدهاند.
در تبریز نیز پادگانهایی تقریباً در بخش مرکزی شهر قرار دارند اما مهمترین پادگانی که در سالهای اخیر به دلیل قرار گرفتن در مسیر اتصال 2 شریان اصلی به داخل شهر قرار دارد، پادگان ارتش لشکر 21 حمزه است. میگویند تاریخچه ساخت این پادگان به دوره رضاشاه برمیگردد. حالا دیگر تبریز به قدری بزرگ شده است که تبدیل بخشی از پادگان ارتش به خیابانی نسبتاً عریض، آن طور که باید و شاید نتواند مشکلات ترافیکی را حل کند. اما این خیابان با توجه به موقعیت ممتاز خود خواهد توانست نقش ویژهای در کاهش بار ترافیکی داشته باشد. از سوی دیگر تبدیل بخشی از این پادگان به پارک بزرگ شهر و مرکز فرهنگیتفریحی هم در گردشگری شهر تبریز موثر خواهد بود.
یکی از ویژگیهای ممتاز این پادگان وجود درختان قدیمی پادگان ارتش است که چشمانداز این خیابان جدیدالاحداث را زیباتر از دیگر خیابانهای جدید میکند و مقدمه توسعه زیرساختهای تفریحی را فراهم میسازد. بر اساس برنامهریزیهای صورتگرفته، با توسعه فضای سبز در اطراف این خیابان، شاهد اضافه شدن بوستان 10 هکتاری به محدوده شهر خواهیم بود و یک هکتار از محدوده پادگان نیز صرف ایجاد و احداث ایستگاه مترو، جایگاه سوخت، پارکینگ و سایر فضاهای مشابه خواهد شد. یک سال از مراسم کلنگزنی این پروژه میگذرد؛ حالا شمارش معکوس برای افتتاح خیابانی آغاز شده است که به اندازه یک قرن، ارتش را در دل خود جای داده و به اندازه افراد لشکرها حرفهای نگفته دارد.
.: Weblog Themes By Pichak :.