فیزیک موجب فعال‌تر شدن ذهن کودکان می‌شود


 

  • فیزیک موجب فعال‌تر شدن ذهن کودکان می‌شود

    به گزارش خبرنگار مهر، اگر به کودکان فیزیک بیاموزید، این آموزش به آن‌ها کمک می‌کند تا کارایی و استفاده صحیح ابزارها را به بهترین نحو یاد بگیرند. پژوهشگران در بررسی‌های خود، کودکان بین 4 تا 11 ساله را با در دست داشتن ابزار مناسب و انجام یک تکلیف مشخص مورد بررسی قراردادند تا دریابند که آنها چگونه می‌توانند با انتخاب ابزار درست و روش مطمئن به نتیجه رسیده و جایزه دریافت کنند.

    درصورتیکه این کودکان یک نشانه شناور را که در ظرف آبی قرار دارد، دو بار به دست می‌آورند به‌عنوان جایزه یک برچسب تصویری دریافت می‌کردند. در این آزمون، هر بار کودکان یک ظرف حاوی آب و ابزار لازم را برای استفاده تحویل گرفتند. برخی از ابزارها کاربردی و برخی دیگر غیرکاربردی بودند.

    ابزار کاربردی ابزاری هستند که اگر در یک ظرف استاندارد قرار گیرند، سطح آب را افزایش می‌دهند و نشانه را در دسترس کاربر قرار می‌دهند درحالی‌که ابزار غیرکاربردی چنین کاری انجام نمی‌دهند چراکه آن‌ها نیز به‌نوبه خود شناور می‌شوند.

    در این آزمون مشخص شد که گاهی کودکان از ابزارهای کاربردی استفاده می‌کنند تا تلاش کنند سطح آب را در یک ظرف که سوراخ بوده و آب از آن نشت می‌کند، بالا ببرند. در این حالت، آب هرگز به‌اندازه کافی بالا نخواهد آمد تا نشانه را در دسترس قرار دهد. البته مهم نیست که از ابزار کاربردی استفاده‌شده و نتیجه لازم به دست نیامده است. در برخی موارد نیز کودکان بااینکه از ابزار غیرکاربردی استفاده کردند، نتیجه درست را به دست آورده و جایزه موردنظر را کسب کردند.

    در این تحقیقات مشخص شد که اطلاعات مربوط به کسب جایزه هرگز پیش‌بینی قابل‌اعتمادی از انتخاب کودکان محسوب نمی‌شود. در عوض استفاده از اطلاعات کاربردی قابل‌اطمینان با افزایش سن بیشتر می‌شود بطوریکه از سن هفت‌سالگی این تأثیر در تصمیم‌گیری آن‌ها غالب است.

    به‌طورکلی می‌توان گفت اگر کودکان تحت آموزش‌های مسائل فیزیک قرار گیرند، ذهن فعال‌تر و قابل‌انعطاف‌تری را به دست خواهند آورد و در مراحل مختلف زندگی تصمیم‌گیری‌ها و انتخاب‌های بهتری را خواهند داشت.




چه فرهنگ‌ها و باورهایی در مورد چای وجود دارد؟


 

  • چه فرهنگ‌ها و باورهایی در مورد چای وجود دارد؟

    بتواند چنان پیوند عمیقی با فرهنگ‌ها و سنت‌های ایجاد کند و در برخی زمینه‌ها ریشه خرافاتی به‌خود بگیرد، دور از ذهن بود. اما این نوشیدنی مفرح و تمدد اعصاب از چنان جایگاه ویژه‌ای در ارتباطات برخوردار شده که به‌عنوان نخستین متاع در دید و بازدیدها و در پذیرایی از میهمانها مورد استفاده قرار می‌گیرد و برخی با اعتقادات خرافی به آن تفال می‌زنند. در ادامه به برخی از کاربردها و نوع نگرشی که به این نوشیدنی گرم در میان اقوام مختلف وجود دارد می‌پردازیم:

    • خواستگاری: از قدیم‌الایام در مراسم خواستگاری «چای آوردن عروس» نخستین فرصت دیدار چهره به چهره خانواده داماد با عروس بود. هنگامی که عروس «چای» می‌آورد باید دقت و توجه داشت که چای در سینی نریزد چراکه این امر از نظر خانواده داماد، نشان از «شلختگی» و نا آشنایی او به «فوت و فن» خانه داری و کدبانویی محسوب می‌شد. البته این فرهنگ رفته رفته رنگ باخته ولی هنوز در برخی مناطق کشور متداول است.
    • چای کهنه دم: در میان طایفه «سرخه» در غرب شهرستان شوش، با وجود چای آماده برای یک میهمان خاص، درصورتی که میهمانی جدید به جمع اضافه شود، به نشانه احترام میهمان جدید حتی در صورت تازه دم بودن چای، صاحب خانه (میزبان) خود را موظف به تهیه یا «دم کردن» چای جدید می‌داند. اگر میزبان این کار را نکند و از چای دم کرده برای میهمان قبلی به میهمان جدید تعارف کند، این عمل نشانه بی‌احترامی به میهمان جدید محسوب می‌شود.

    در میان اغلب طوایف خوزستان همچنین مرسوم است که قاشق چایخوری نباید در داخل استکان باشد و باید قاشق در کنار استکان و روی «نعلبکی» گذاشته شود و اگر میزبانی قاشق را درون استکان قرار دهد این عمل نوعی بی‌احترامی است.

    • چای رنگ پریده: در طایفه «چنانه» در جنوب ایران چای بسیار غلیظ نوشیده می‌شود و اگر میزبانی چای «کمرنگ» برای میهمان خود بیاورد، با شکایت میهمان مواجه خواهد شد. ترک‌ها برای چای کمرنگ ضرب المثلی هم دارند و هر گاه چای کمرنگ ببینند به طنز و شوخی می‌گویند: «انگار پاسبان دیده رنگش پریده! »
    • مهمان ناخوانده: یکی از باورهایی که از قدیم الایام در مورد چای وجود دارد تشخیص آمدن مهمان از روی تفاله‌های چای بود. این باور هنوز هم مرسوم است و بسیاری از مردم قرار گرفتن تفاله‌ها به شکل ایستاده روی چای را نشانه قریب الوقع بودن یک مهمان ناخوانده می‌دانند. همچنین برخی نیز بر این باورند که اگر 3 استکان پشت سر هم ردیف شود بلافاصله مهمان خواهد آمد و برای همین سعی می‌کنند آنها را طوری بچینند که این اتفاق رخ ندهد.
    • فال چای: این نوع فال نیز سرگرمی کسانی است که به‌دنبال فرار از سرگردانی و ناامیدی و مشکلات‌شان هستند و متصورند این روش دری از آینده به رویشان باز می‌کند. به همین‌خاطر به آن دل خوش می‌کنند و روی به سایت‌های فالگیری و فالبینی رایج در فضای مجازی می‌آورند. خرافاتی‌تر شدن مردم در این روزها نیز به‌دلیل آن است که اضطراب‌ها و ناامیدی‌های فردی و اجتماعی بیشتر شده و افراد برای آرامش خود به اینگونه خرافات روی می‌آورند. خرافاتی ناشی از جهل، عدم‌آگاهی و دانش است.
    • رسمی در قهوه‌خانه‌ها: رسم دیگری هم وجود دارد و آن اینکه کسی که یک یا چند چایی خورده و دیگر تمایلی به صرف چای ندارد، استکان چای خود را روی نعلبکی می‌خواباند. این رسم در قهوه خانه‌های قدیمی کاربرد بیشتری داشت و قهوه چی، مادام که مشتریان استکان‌های خود را نخوابانده‌اند، برای آنها چای سرو می‌کرد. البته برخی قهوه خانه‌ها هم‌اکنون نیز به این رسم پایبندند.
    • استکان‌های کمر باریک: طراحی این استکان‌ها در فرهنگ قدیم نیز جالب توجه است و بی‌علت نبوده. گودی کمر این استکان‌ها باعث می‌شود به‌راحتی در دست جای گیرند. این گودی کمر، همچنین باعث می‌شود تفاله‌های چای که ته استکان هستند، نتوانند از بخش باریک به راحتی عبور کنند و فرد چای را آسوده خاطرتر سرو کند. همچنین اگر استکان با ته مانده چایی کج شود و به پهلو بر زمین بیفتد، تفاله‌ها روی زمین و فرش نمی‌ریزند.
    • تعارفاتی به رنگ چای: این نوشیدنی توانسته در تعارفات مرسوم ما ایرانی‌ها جایگاه خود را پیدا کند و معمولا هنگامی که میزبان تمایل داشته باشد تا مهمانی را به منزلش دعوت کند می‌گوید «یک چایی، چیزی در خدمتتون باشیم»، «بیایید دور هم یه چایی بخوریم» و او را به خوردن یک چای قند پهلو یا دیشلمه و لبریز، لب‌سوز و لب‌دوز دعوت می‌کند.



قایق درست کنید - همشهری آنلاین


 




بطری‌های پلاستیکی که جزئی از اندام انسان می‌شوند


 

  • بطری‌های پلاستیکی که جزئی از اندام انسان می‌شوند

    به گزارش ایسنا و به نقل از تلگراف، محققان دانشگاه دو مونت فورت انگلستان اظهار کردند: این روش جدید نسبت به مدل‌های فیبر کربن یا شیشه مناسب‌تر بوده و خطر ابتلا به عفونت را کاهش می‌دهند.

    تقریبا 45 هزار نفر در بریتانیا به پروتز اندامی نیاز دارند و خدمات سلامت ملی بریتانیا NHS سالانه حدود 60 میلیون پوند برای مراقبت از بیماران دارای قطع عضو یا نقص مادرزادی هزینه می‌کند.

    بر اساس اطلاعات موجود فقط هفت درصد از یک میلیون بطری آب پلاستیکی که در هر دقیقه در سراسر جهان خریداری می‌شود، بازیافت شده و بقیه آنها به صورت زباله دفن و یا موجب آلوده شدن دریاها می‌شوند.

    دکتر کارتیکایان کندان که بیشتر تحقیقات خود را صرف طراحی مواد برای جلیقه‌های ضد گلوله کرده است، اظهار کرد: افزایش پلاستیک و پروتز گرانقیمت دو مقوله جهانی است که باید با آنها مقابله کنیم.

    پیش از این اندام‌های مصنوعی از پلاستیک فشرده (پلی اتیلن با چگالی بالا) ساخته می‌شدند که سنگین و بادوام نبودند. در مقابل، طرح جدید چرخش پلی‌اتیلن ترفتالات (PET) بازیافت شده 10 برابر قوی‌تر از پلاستیک فشرده پیشین است.

    این الیاف پلاستیک بازیافتی قابلیت بافت دارد و به یک سوکت متخلخل متصل می‌شوند که موجب خنک شدن بیمار نیز می‌شود. این روش برای افراد دیابتی که تعریق بالایی دارند بسیار مناسب است. این تنها ویژگی است که هیچ‌کدام از فیبرهای کربن یا فیبرهای شیشه‌ای کنونی ندارند.

    برای ساختن یک سوکت پروتز تقریبا پنج بطری کوکاکولا یک لیتری مصرف می‌شود. فرآیند تولید با قرار دادن سوکت‌ها در 230 درجه سانتیگراد به مدت 20 دقیقه امکان‌پذیر است.

    پروتزهای ساخته شده بر روی دو  بیمار مورد آزمایش قرار گرفت و بیماران از سبک وزن بودن و راحتی حرکت اظهار رضایت کردند. همچنین این بیماران گفتند با استفاده از این پروتز هوا به راحتی در قسمت‌های دیگر پا عبور می‌کند.

    در حال حاضر این گروه یک آزمایش بین المللی از مواد جدید را پیش رو دارد تا با تایید سازمان بهداشت جهانی استفاده از این روش گسترش یابد.




سالم‌ترین ساکنان کره زمین چطور زندگی می‌کنند؟


 

  • سالم‌ترین ساکنان کره زمین چطور زندگی می‌کنند؟

    آنها سالم‌ترین افراد کره زمین هستند. اما اسرار این جوامع چیست؟ ژنتیک خوب یا انتخاب‌های سالم در زندگی؟

    اگرچه شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد ژنتیک نقش مهمی در کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، چاقی، دیابت و ... دارد، اما تصور می‌شود که پیروی از سبک زندگی سالم حتی از ژنتیک اهمیت بیشتری داشته باشد.

    یکی از سالم‌ترین عادات این بخش از جمعیت در سراسر جهان، جلوگیری از پرخوری است. جزایر اوکیناوای ژاپن مملو از افرادی است که بیش از 100 سال زندگی می‌کنند. آنها مصرف کالری را محدود کرده، تا زمانی غذا می‌خورند که 80 درصد احساس سیری کنند. در نتیجه عملاً، چاقی در میان آنها مفهومی ندارد.

    آنها ورزش را به یک عادت در زندگی خود تبدیل کرده‌اند و در مناطقی زندگی می‌کنند که سیستم حمل و نقل عمومی محدود است و بخش عمده‌ای از کارها باید با دست انجام شود نه ماشین آلات مدرن. این یعنی ساکنان اوکیناوا، در بیشتر ساعات روز فعالیت بدنی دارند. آنها در باشگاه عرق نمی‌کنندً بلکه بیشتر فعالیت بدنی‌شان معطوف به دوچرخه‌سواری یا پیاده‌روی است.

    جالب است بدانید که زنان دره هونزا در پاکستان نیز از سالم‌ترین زنان در کره زمین هستند و رژیم غذایی آنها مبتنی بر میوه‌ها و سبزیجات، غلات کامل، ماهی‌های چرب و سویا است. مردم اوکیناوا نیز مقادیر زیادی جلبک دریایی و سویا، ماهی ساردین و روغن زیتون می‌خورند. خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی در میان این افراد بسیار کم است.

    یکی دیگر از عادات آنها، مصرف اندک گوشت‌های فرآوری‌شده و لبنیان چرب است. تحقیقات علمی این واقعیت را تایید می‌کند که گوشت قرمز، به ویژه گوشت‌های فرآوری‌شده و سایر غذاهای فرآوری‌شده با خطر بیشتر ابتلا به بیماری‌های قلبی، سندرم متابولیک و دیابت در ارتباط هستند.

    در اوکیناوا، آترواسکلروز (ضخیم شدن و سخت شدن دیواره‌های شریان‌ها) و سرطان معده بسیار کم است، همان‌طور که سرطان‌های وابسته به هورمون اصلاً مشاهده نمی‌شود.

    اما به نظر می‌رسد داشتن نگرش مثبت به زندگی نیز از ویژگی‌های مهم در جوامعی است که مردم آنها سالم‌ترینند. در واقع، کسانی که دلیلی برای زندگی دارند نسبت به افرادی که نگرش آنها به زندگی منفی است، زندگی با کیفیت‌تر و سالم‌تری خواهند داشت.

    مفهوم ژاپنی "ikigai" و یا ارزش زندگی، تأثیر زیادی بر شیوه زندگی مردم اوکیناوا دارد و دلیل برخاستن آنها از خواب و شروع زندگی است. استرس در میان مردم اوکیناوا بر اساس این مفهوم، جایگاهی ندارد. رفتارهای توام با آرامش، تنفس عمیق و انجام دادن کارهای مورد علاقه از عادات این مردم است. فشار خون بالا یکی از عوارض تحمل استرس بیش از حد بوده و عامل مهمی در ابتلا به سکته مغزی و حمله قلبی به شمار می‌رود.

    کاملاً مشهود است که سیگار کشیدن، طول عمر را کاهش می‌دهد. البته منظور این نیست که کسانی که بیش از 100 سال زندگی می‌کنند، در گذشته سیگاری نبوده‌اند. اما تصور می‌شود اکثریت قریب به اتفاق این افراد هرگز سیگار نکشیده‌اند. | دویچوله