گرفتگی عضلات پا نشانه چیست؟


 

  • گرفتگی عضلات پا نشانه چیست؟

    به گزارش ایسنا به نقل از مدیکال دیلی، معمولا گرفتگی عضلات از جمله نشانه‌هایی به حساب می‌آید که در تشخیص بیماری کبدی نادیده گرفته می‌شود. هرچند، شواهد پزشکی کافی وجود دارد که نشان‌دهنده شیوع گرفتگی عضلات در مبتلایان به بیماری سیروز کبدی است.  

    به گفته متخصصان، شیوع گرفتگی عضلات در مبتلایان به بیماری سیروز بین 22 تا 88 درصد متغیر است و به تعاریف متعدد از گرفتگی بستگی دارد. مکانیزم مشخصی که باعث می‌شود مبتلایان به این بیماری کبدی دچار گرفتگی عضلات شوند به خوبی مورد بررسی قرار نگرفته‌است. هرچند، دلایلی وجود دارد که نشان می‌دهد سوخت و ساز انرژی، عملکرد عصب‌ها، الکترولیت‌ها و حجم پلاسما در گرفتگی غیر ارادی عضلات به ویژه در ناحیه پا نقش دارند.

    در ماه مارس گروهی از محققان ژاپنی تحقیقاتی انجام داده و دریافتند که گرفتگی عضلات نسبتا در مبتلایان به بیماری مزمن کبدی به وفور مشاهده می‌شود.

    یافته‌ها حاکی از آن است که بیماران مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی نیز به دلیل کاهش حجم عضلانی، مستعد گرفتگی در این ناحیه هستند.

    همچنین گرفتگی عضلات پا می‌تواند بر اثر بیماری‌ها و شرایط دیگری از جمله بارداری، ‌ورزش سنگین و مصرف برخی انواع داروها همچون استاتین‌ها باشد، اما بهترین راه برای مشخص شدن علت دقیق گرفتگی عضلات پا مشورت با پزشک است. برخی از موارد گرفتگی عضلات پا نگران کننده نیستند، اما درصورتیکه بر کیفیت زندگی اثر گذاشته و خواب را مختل کند لازم است به پزشک مراجعه شود.




سالم‌ترین ساکنان کره زمین چطور زندگی می‌کنند؟


 

  • سالم‌ترین ساکنان کره زمین چطور زندگی می‌کنند؟

    آنها سالم‌ترین افراد کره زمین هستند. اما اسرار این جوامع چیست؟ ژنتیک خوب یا انتخاب‌های سالم در زندگی؟

    اگرچه شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد ژنتیک نقش مهمی در کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، چاقی، دیابت و ... دارد، اما تصور می‌شود که پیروی از سبک زندگی سالم حتی از ژنتیک اهمیت بیشتری داشته باشد.

    یکی از سالم‌ترین عادات این بخش از جمعیت در سراسر جهان، جلوگیری از پرخوری است. جزایر اوکیناوای ژاپن مملو از افرادی است که بیش از 100 سال زندگی می‌کنند. آنها مصرف کالری را محدود کرده، تا زمانی غذا می‌خورند که 80 درصد احساس سیری کنند. در نتیجه عملاً، چاقی در میان آنها مفهومی ندارد.

    آنها ورزش را به یک عادت در زندگی خود تبدیل کرده‌اند و در مناطقی زندگی می‌کنند که سیستم حمل و نقل عمومی محدود است و بخش عمده‌ای از کارها باید با دست انجام شود نه ماشین آلات مدرن. این یعنی ساکنان اوکیناوا، در بیشتر ساعات روز فعالیت بدنی دارند. آنها در باشگاه عرق نمی‌کنندً بلکه بیشتر فعالیت بدنی‌شان معطوف به دوچرخه‌سواری یا پیاده‌روی است.

    جالب است بدانید که زنان دره هونزا در پاکستان نیز از سالم‌ترین زنان در کره زمین هستند و رژیم غذایی آنها مبتنی بر میوه‌ها و سبزیجات، غلات کامل، ماهی‌های چرب و سویا است. مردم اوکیناوا نیز مقادیر زیادی جلبک دریایی و سویا، ماهی ساردین و روغن زیتون می‌خورند. خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی در میان این افراد بسیار کم است.

    یکی دیگر از عادات آنها، مصرف اندک گوشت‌های فرآوری‌شده و لبنیان چرب است. تحقیقات علمی این واقعیت را تایید می‌کند که گوشت قرمز، به ویژه گوشت‌های فرآوری‌شده و سایر غذاهای فرآوری‌شده با خطر بیشتر ابتلا به بیماری‌های قلبی، سندرم متابولیک و دیابت در ارتباط هستند.

    در اوکیناوا، آترواسکلروز (ضخیم شدن و سخت شدن دیواره‌های شریان‌ها) و سرطان معده بسیار کم است، همان‌طور که سرطان‌های وابسته به هورمون اصلاً مشاهده نمی‌شود.

    اما به نظر می‌رسد داشتن نگرش مثبت به زندگی نیز از ویژگی‌های مهم در جوامعی است که مردم آنها سالم‌ترینند. در واقع، کسانی که دلیلی برای زندگی دارند نسبت به افرادی که نگرش آنها به زندگی منفی است، زندگی با کیفیت‌تر و سالم‌تری خواهند داشت.

    مفهوم ژاپنی "ikigai" و یا ارزش زندگی، تأثیر زیادی بر شیوه زندگی مردم اوکیناوا دارد و دلیل برخاستن آنها از خواب و شروع زندگی است. استرس در میان مردم اوکیناوا بر اساس این مفهوم، جایگاهی ندارد. رفتارهای توام با آرامش، تنفس عمیق و انجام دادن کارهای مورد علاقه از عادات این مردم است. فشار خون بالا یکی از عوارض تحمل استرس بیش از حد بوده و عامل مهمی در ابتلا به سکته مغزی و حمله قلبی به شمار می‌رود.

    کاملاً مشهود است که سیگار کشیدن، طول عمر را کاهش می‌دهد. البته منظور این نیست که کسانی که بیش از 100 سال زندگی می‌کنند، در گذشته سیگاری نبوده‌اند. اما تصور می‌شود اکثریت قریب به اتفاق این افراد هرگز سیگار نکشیده‌اند. | دویچوله




نکته بهداشتی: بیماری روانپریشی (سایکوز)


 

  • نکته بهداشتی: بیماری روانپریشی (سایکوز)

    همشهری آنلاین: روانپریشی، اختلال فراگیریست و جنبه‌های گوناگون ذهن، مثل افکار، احساسات و ادراک را تحت تاثیر قرار می‌دهد. اسکیزوفرنی، شایع‌ترین اختلال روانپریشانه است.

    روان‌پریشی
    • قطع ارتباط با دوستان، خانواده و انزواطلبی.
    • توهم (شنیدن صداها و دیدن چیزهایی که وجود واقعی ندارد).
    • توجه کم به پوشش و بهداشت.
    • ناتوانی در انجام وظایف تحصیلی یا کاری.
    • فکر و رفتارهای عجیب به خصوص فکر تحت کنترل خارجی قرار داشتن، برخی از علائم بیماری روانپریشی، است.

    کد خبر 452645




ماجرای واردات لوازم آرایشی با پولِ دارو


 

  • ماجرای واردات لوازم آرایشی با پولِ دارو

    به گزارش ایسنا، دکتر محمدرضا شانه‌ساز در حاشیه هجدهمین همایش سالانه انجمن علمی داروسازان ایران با حضور در جمع خبرنگاران درباره وضعیت واردات مواد اولیه دارویی، گفت: در حوزه نقل و انتقالات مالی برای واردات مواد اولیه هیچ گشایشی حاصل نشده است. البته توانمندی و تجربه سیستم مالی و دارویی ما افزایش یافته است. به هر صورت و با لطف خدا در حال حاضر داروی مردم به خوبی تامین می‌شود و تعداد اقلام کمبود دارویی روز به روز در حال کاهش است.

    • برنامه‌ریزی افزایش تولید داخلی مواد اولیه دارویی

    وی افزود: از طرفی هم از سوی سازمان غذا و دارو و هم از سوی معاونت فناوری و ارگان‌های دست‌اندرکار در تامین دارو، برنامه‌ریزی شده است که در زمینه تولید مواد اولیه دارویی به طور منظم برنامه‌ریزی کنیم. در حال حاضر 97 درصد داروهای مورد نیاز مردم در داخل کشور تامین می‌شود و برنامه ما این است که در حوزه مواد اولیه نیز بتوانیم تولید را از 60 درصد به بالای 90 درصد ظرف یک سال آینده برسانیم.

    شانه‌ساز تاکید کرد: تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان باعث شد که همه داروسازان و سایر دست اندرکاران صنعت داروسازی به جایی برسند که بتوانیم در آینده‌ای نزدیک در حوزه مواد اولیه نیز به خودکفایی برسیم. این یکی از برکات فشاری است که دشمنان به مملکت‌مان وارد می‌کنند.

    • کیفیت داروهای ایرانی

    وی در پاسخ به سوالی درباره کیفیت داروهای ایرانی گفت: من فکر نمی‌کنم که اعتماد به داروهای ایرانی کم شده باشد. باید توجه‌کرد که استانداردهای تولید داروی ما استانداردهای بین‌المللی است و در این حوزه استاندارد ملی نداریم، اما قطعاً در کنار تامین کمی دارو بر روی بحث کیفی هم با دقت نظر بیشتری عمل خواهیم کرد. در جلسات متعددی که با صنایع دارویی برگزار کرده‌ایم، تاکید شده حتماً روی بحث کیفیت باید بیش از گذشته انرژی بگذارند. وزیر بهداشت هم در جلسات متعددی که در رونمایی‌های اخیر داشتند اعلام کردند که ما نمی‌خواهیم برای تولید داخل رانت ایجاد شود و بر همین اساس حتماً باید تولید داخل ما تلاش مضاعفی برای ارتقاء کیفیت خودش انجام دهد. این جزو برنامه‌های قطعی ماست و در کنار تامین دارو به کیفیت دارو نیز می‌پردازیم.

    • معرفی متخلفان ارز دارو به دستگاه‌های قضایی و امنیتی

    رئیس سازمان غذا و دارو در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره برخی اظهارات مبنی بر واردات لوازم آرایشی - بهداشتی با استفاده از ارز دارو، گفت: به هر حال در بحث تغییرات نرخ ارز و چند قیمتی شدن ارز کسانی هم هستند که سوء استفاده می‌کنند. برنامه‌ریزی ما این است که با ارتباط بهتر سامانه‌ها میان وزارت صمت، بانک مرکزی و وزارت بهداشت از بروز سوء استفاده‌ها جلوگیری کنیم.

    وی افزود: البته مواردی از تخلف در این زمینه وجود داشته و اتفاقاتی افتاده است که متخلفین شناسایی شدند و به دستگاه‌های قضایی و امنیتی که در رسیدگی به این امور صلاحیت دارند، معرفی شده‌اند و پرونده هایشان به جریان افتاده است. امیدواریم دیگر چنین موضوعاتی تکرار نشود.

    • برخوردها بازدارنده باشد

    شانه‌ساز با اشاره به اظهاراتی مبنی بر این که بخش اعظم ارز دارو دچار سوء استفاده شده است، گفت: اگر بخش اعظم ارز دارو مورد سوء استفاده قرار گرفته بود که در حال حاضر با کمبود دارویی شدیدی مواجه بودیم. خیر، بخش اعظم ارز دارو نبوده است، اما سوء استفاده‌هایی انجام شده که در این زمینه با کمک گمرک جمهوری اسلامی و دستگاه‌های امنیتی و ناظر، متخلفان را شناسایی کرده و با آنها برخورد جدی خواهد شد. امیدواریم برخوردها در این حوزه برخوردهای بازدارنده باشد تا چنین تخلفاتی تکرار نشود.

    شانه‌ساز درباره انتشار اسامی شرکت‌های متخلف، گفت: قطعاً باید تنبیهات بازدارنده باشد. البته اعلام اسامی متخلفین باید از سوی دستگاه قضایی انجام شود که قطعاً بعد از ورود دستگاه قضا و بررسی‌های اولیه به اطلاع مردم خواهد رسید. خواهش ما این است که برخوردها بازدارنده باشند؛ به طوری که انجام چنین تخلفاتی چه به صورت فردی و چه به صورت ساماندهی شده، صرف نکند.




آشنایی با روش تهیه آلبالو پلو


 

  • آشنایی با روش تهیه آلبالو پلو

    یک کیلو برنج
    2 کیلو آلبالو
    یک کیلو شکر
    یک عدد مرغ متوسط
    یک عدد پیاز متوسط
    150 گرم روغن
    یک قاشق چای‌خوری زعفران سائیده شده
    به مقدار دلخواه خلال بادام و پسته

    برنج را شسته و با نمک خیس کنید. هسته آلبالو را گرفته، شکر را روی آن بریزید و سپس روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید. بعد از10 دقیقه آنرا از روی حرارت بردارید تا رنگش تیره نشود. آلبالوی پخته را از صافی رد کنید. شربت آن را روی حرارت گذاشته تا بجوشد و کمی غلیظ شود.

    در صورت اضافه بودن شربت، می‌توانید بعداً از آن استفاده کنید. مرغ را با پیاز، نصف زعفران حل شده، نمک و یک لیوان آب بپزید تا به مقدار یک فنجان آب مرغ باقی بماند. استخوان‌های مرغ را از گوشت آن جدا کنید و گوشت آن را تکه تکه کنید. برنج را آبکش کنید. مغز برنج زیاد نپزد.

    در قابلمه کمی روغن بریزید. برنج را با آلبالو لابلای هم بریزید و یک کفگیر از آلبالوها را کنار بگذارید که بعداً صرف تزئین روی برنج کنید. مقداری روغن داغ را با آب مرغ روی برنج اضافه کنید. خلال بادام را شسته و کنار آلبالو پلو بریزید.

    برنج باید با حرارت ملایم دم بکشد و 10تا 15دقیقه قبل از دم کشیدن کامل برنج، مقداری ازشربت آلبالو و خلال پسته را به برنج اضافه کنید. سپس برنج را در دیس کشیده روی آن را با گوشت مرغ و آلبالویی که برای تزئین کنارگذاشته بودید و بقیه زعفران حل شده، خلال بادام و پسته تزئین کنید.

    منبع: تبیان